Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Όλα τα νεότερα από την χθεσινή ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής στη Λεμεσό



Πανομοιότυπος με άλλες τρεις τουλάχιστον ληστείες είναι ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι τρεις δράστες της ένοπλης ληστείας χρηματαποστολής υπεραγοράς, που διαπράχθηκε χθες στη Λεμεσό, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες πως πρόκειται για "καλά οργανωμένη σπείρα", δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννη Σωτηριάδης.

 
Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται τώρα στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τόσο στη σκηνή, όσο και στη διαδρομή που φαίνεται να ακολούθησαν οι δράστες, οι οποίοι απέσπασαν περί τις 80 χιλιάδες ευρώ από τους δυο υπαλλήλους της υπεραγοράς, στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας.
 
Στο μικροσκόπιο βρίσκεται επίσης το κλοπιμαίο όχημα με το οποίο διέφυγαν και που εντοπίστηκε να φλέγεται δυο χιλιόμετρα βορειότερα της σκηνής, αλλά και μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, που επίσης εντοπίστηκε βορειότερα του οχήματος και η οποία είχε κλαπεί τον περασμένο Απρίλιο από την Πάφο.
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Σωτηριάδης είπε πως εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που έδρασαν σε άλλες υπεραγορές στο πρόσφατο παρελθόν, αφού και σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν κλοπιμαία οχήματα που στη συνέχεια πυρπολήθηκαν, ενώ οι δράστες ήταν ένοπλοι και χρησιμοποιούσαν βία για την απόσπαση των χρημάτων.
 
"Πρόκειται για καλά οργανωμένη σπείρα, η οποία ενεργεί κατά αυτόν τον τρόπο και η ανακριτική ομάδα εξετάζει με κάθε λεπτομέρεια την κάθε μαρτυρία σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουμε στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στους δράστες", συμπλήρωσε.
 
Αναφερόμενος εξάλλου στην απόπειρα ληστείας που διαπράχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα εναντίον 40χρονου επιχειρηματία στη Λεμεσό, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού είπε πως εξετάζεται  το ενδεχόμενο οι δυο επίδοξοι ληστές να παρακολουθούσαν το θύμα από την ώρα που αναχώρησε από το κατάστημα με τουριστικά είδη που διατηρεί στην τουριστική Γερμασόγειας, μέχρι το χώρο στάθμευσης της οικίας του, όπου και του επιτέθηκαν κτυπώντας τον με ρόπαλο και κάνοντας χρήση σπρέι εκτόξευσης επιβλαβούς αερίου.
 
Ο 40χρονος ωστόσο αντέδρασε και ανάγκασε τους δυο να τραπούν σε φυγή, χωρίς να αρπάξουν το χαρτοφύλακα που βρισκόταν στο καπό του αυτοκινήτου και ο οποίος περιείχε δυο χιλιάδες ευρώ.

Το θύμα επισκέφθηκε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη θλαστικό τραύμα στο αριστερό μέρος του προσώπου του πάνω από το φρύδι και ενοχλήσεις στα μάτια. Αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, απολύθηκε.
 
Οι δράστες, που δεν μίλησαν καθόλου, περιγράφονται ηλικίας 30 με 35 ετών, μέτριας σωματικής διάπλασης, ύψους 1.70περίπου, ενώ ο ένας έφερε κουκούλα και ο δεύτερος είχε μελαμψό χρώμα, είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις.



κυπε