Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Ηλικιωμένη έπεσε σε χαράδρα. Την διέσωσε η Πυροσβεστική



Να διασώσει ηλικιωμένη γυναίκα από χαράδρα 100 μέτρων στο Φτερικούδι κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία χθες, ενώ χρειάστηκε επίσης να θέσει υπό έλεγχο πυρκαγιά που είχε τεθεί σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για διαφυγή των δραστών περιστατικού ληστείας.


Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι χθες στις 11 λήφθηκε κλήση για ανάσυρση ηλικιωμένου ατόμου από χαράδρα 100 μέτρων στο χωριό Φτερικούδι.

«Από πτώση, μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία εργαζόταν σε χωράφι της περιοχής υπέστη κατάγματα στα πάνω και κάτω άκρα», αναφέρεται.

Ανταποκρίθηκαν ο Αγροτικός Πυροσβεστικός Σταθμός Παλαιχωρίου και ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας και «στις 1235 ομάδα διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αφού κατέβηκε στην χαράδρα, τοποθέτησε την τραυματία σε σανίδα ακινητοποίησης και ακολούθως σε φορείο όπου και την ανέσυρε στο ύψος του δρόμου και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για την μεταφορά στο νοσοκομείο».

Εξάλλου, στις 1000 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε αυτοκίνητο  το οποίο βρισκόταν εγκαταλειμμένο σε παρακείμενο χωράφι παρά τον κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας στην Λεμεσό.

Ανταποκρίθηκαν 3 οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου και η ώρα 10.35 η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, προστίθεται.

«Από την πυρκαγιά το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς. Πρόκειται για εμπρησμό. Το όχημα ήταν κλοπιμαίο και είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα σε ένοπλη ληστεία χρηματαποστολής», αναφέρεται.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 17ης Οκτωβρίου 2016 μέχρι και τις 06.00 της 18ης Οκτωβρίου 2016 ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια ,15 πυρκαγιές, 12 ειδικές εξυπηρετήσεις και 4 ψευδείς κλήσεις.



κυπε