Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Συννεφιασμένος και βροχερός ο καιρός στην Κύπρο σήμεραΑσθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί αραιή σκόνη, όμως σήμερα αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.
Στα ορεινά δεν αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί μεταβλητοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις. Τις αυγινές ώρες δυνατό να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά στα δυτικά και τα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις δυνατό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις, ενώ θα υπάρχουν και περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο εσωτερικό και τα ορεινά, που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.