Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Την πορεία των έργων στο Μούταλλο είδε από κοντά ο Άκης Χρυσόμηλος



Επίσκεψη στον Μούταλλο πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη ο υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου, Άκης Χρυσόμηλος συνοδευόμενος από τον κοινοτάρχη της ενορίας, Ανδρέα Παπαπέτρου, στελέχη των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΑΚΕΛ και Συμμαχίας Πολιτών και υποστηρικτές της ομάδας στήριξης Άκη Χρυσόμηλου.


Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του εκλογικού επιτελείου του Άκη Χρυσόμηλου κατά την επίσκεψη στο χώρο όπου διεξάγονται τα έργα ο κ. Χρυσόμηλος είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την καθυστέρηση που παρατηρείται σε σχέση με τα χρονοδιαγράμματα αποπεράτωσης της ανάπλασης της Πλατείας Μουτάλλου.

 Από τις τελευταίες επισκέψεις σε περιοχές της Πάφου αλλά και τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε ο κ. Χρυσόμηλος προκύπτει ξεκάθαρα το συμπέρασμα,όπως αναφέρεται,  ότι δεν υπάρχει σωστός προγραμματισμός και ορθολογιστικός σχεδιασμός συνολικά με αποτέλεσμα οι καθυστερήσεις να έχουν δυστυχώς στραγγαλίσει τους εμπορευόμενους του οικονομικού κέντρου της Πάφου.

Δεδομένης της πιο πάνω επισήμανσης οκ.Χρυσόμηλος εισηγείται  την άμεση επίσπευση των εργασιών στα υπό ανάπλαση σημεία της πόλης. 
Η τάχιστη αναθεώρηση των προγραμμάτων εργασίας, ακόμη και με την υιοθέτηση βαρδιών αν χρειαστεί, εκτίμησε ,  πως θα αυξήσει τις πιθανότητες τα έργα να ολοκληρωθούν πριν το ορόσημο των Χριστουγέννων δίνοντας τουλάχιστον τη δυνατότητα στους ταλαιπωρημένους επιχειρηματίες να εργαστούν την περίοδο των εορτών και να αποσβέσουν κάτι από τις συσσωρευμένες ζημιές των τελευταίων μηνών.

Δυστυχώς συνέχισε,  ενεργώντας βεβιασμένα και πρόχειρα δεν προβλέφθηκαν εξ’ αρχής μικρότερα χρονοδιαγράμματα, δεν υπήρξε ενιαίος γενικός σχεδιασμός, έγιναν  βιαστικές προκηρύξεις των έργων με αρκετά κενά στους όρους εντολής ενώ δεν έγινε κανένας περιβαλλοντικός σχεδιασμός αξιοποίησης των υπό διαμόρφωση χώρων πρασίνου και σκίασης με προσανατολισμό ακόμη και τη βελτίωση του μικροκλίματος στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Ακόμη και τώρα αναφέρει ο κ. Χρυσόμηλος “ θεωρούμε ότι δεν είναι αργά για βελτιωτικές κινήσεις προς την πιο πάνω κατεύθυνση” ενώ εξέφρασε την ετοιμότητα του να συμβάλει  αποφασιστικά μέσα σε ένα πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης όλων των φορέων της πόλης στην επίτευξη της επίσπευσης των έργων για το καλό της πόλης μας και των δημοτών της.



κυπε