Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Σήμερα η ποινή στους δύο κατηγορούμενους του τετραπλού φονικού Αγίας Νάπας



Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου θα επιβάλει στις 12 το μεσημέρι ποινή στους Χαράλαμπο Ανδρέου και Σωτήρα Νεοφύτου, δύο από τους έξι κατηγορούμενους στην υπόθεση του τετραπλού φονικού της Αγίας Νάπας που έγινε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016.


Στην προηγούμενη δικάσιμο η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Έλλη Παπαγαπίου παρέθεσε τα γεγονότα που αφορούν την Σωτήρα Νεοφύτου, η οποία αντιμετωπίζει μία μόνο κατηγορία, αυτή της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Ο δικηγόρος της ανέφερε ότι η γυναίκα δεν γνώριζε κανένα από τους άλλους συγκατηγορουμένους της πλην του Χαράλαμπου Ανδρέου, με τον οποίο είχαν δεσμό εδώ και έξι περίπου χρόνια. Σημείωσε πως η Νεοφύτου έχει λευκό ποινικό μητρώο, δεν έχει απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν, ότι η εμπλοκή της στην υπόθεση είναι «στο όριο της ενοχής», και ότι ήταν η κατάθεση της Σωτήρας Νεοφύτου στην Αστυνομία που ξεκίνησε την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ αναφέρθηκε στην άμεση παραδοχή της στην Αστυνομία και στο Δικαστήριο.

Η κυρία Παπαγαπίου εξέθεσε ακολούθως τα γεγονότα για τον Χαράλαμπο Ανδρέου και μεταξύ άλλων ανέφερε πως στην κατάθεση του στην Αστυνομία εμπλέκει τον εαυτό του στην υπόθεση, αφού μετά από οδηγίες παρέλαβε και παρέδωσε τα δύο όπλα (πιστόλι και αυτόματο) στους Yani Vogli και Aleks Burrelli αρχικά για να σκοτώσουν τους Αλέξη Μαυρομιχάλη άλλως Αλεξούι, Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφη και Χρήστο Δημητρίου άλλως Τσιάκκα. Ωστόσο η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια ματαιώθηκε γιατί ο Αλέξης Μαυρομιχάλης είχε μεταβεί στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι ο Ανδρέου οδηγούσε το αυτοκίνητο από το σπίτι όπου διέμεναν οι Burrelli και Vogli στο εστιατόριο όπου δειπνούσαν οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης και το ζεύγος Ηλίας και Σκεύη Χατζηευθυμίου, κατέβηκαν από το όχημα, επιτέθηκαν και σκότωσαν τα θύματα τους.

Μετά τη διάπραξη του φόνου ο Burelli επέστρεψε στο όχημα, αφού ο Vogli σκοτώθηκε στο εστιατόριο κατά την ανταλλαγή πυρών και διέφυγαν.

Ο δικηγόρος του Ανδρέου ανέφερε πως η ποινή για τα αδικήματα που διέπραξε είναι μία και καθορισμένη από το Νόμο, ότι ο πελάτης του θα είναι μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των άλλων συγκατηγορουμένων του και έχει ενταχθεί στο σύστημα προστασίας μαρτύρων.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι υπεράσπισης των Μάριου Χριστοδούλου άλλως Μπέννυ, Παναγιώτη Πένταυκα, Σοφίας Γρηγορίου και Loy Dejan, ανέφεραν στο Κακουργιοδικείο ότι οι πελάτες τους δεν επιθυμούσαν να παρευρίσκονται σήμερα στο Δικαστήριο, όταν θα επιβληθεί ποινή στους Ανδρέου και Νεοφύτου.



kype