Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

"Ελληνας συνελήφθη για απάτη εκατομμυρίων"



Στην σύλληψη από τις ελληνικές αρχές 66χρονου επιχειρηματία ως υπόπτου για την τέλεση των αδικημάτων της δόλιας πτώχευσης ολλανδικής εταιρείας, της απάτης και της πλαστογραφίας, αναφέρεται η ολλανδική εφημερίδα Trouw υπό τον τίτλο «Έλληνας συνελήφθη για απάτη εκατομμυρίων».


Σημειώνεται πως πρόκειται για μια υπόθεση όπου ο εν λόγω επιχειρηματίας φέρεται να έχει αποσύρει περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ από γαλακτοβιομηχανία στο Kampen της Ολλανδίας, ενώ κατηγορείται και για την κατάρτιση πλαστών συμβολαίων δανείου. Επισημαίνεται πως η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Δικαστήριο του Almelo και αφορά έρευνα της ολλανδικής εισαγγελίας για τις δραστηριότητες του επιχειρηματία, η οποία ξεκίνησε μετά από σχετική καταγγελία του σύνδικου πτώχευσης Dignus Meulenberg.  

Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζει το δημοσίευμα, από τα έγγραφα της πτώχευσης προκύπτει ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας κατηγορείται για κακοδιαχείριση και για οφειλές πολλών εκατομμυρίων ευρώ προς την χρεοκοπημένη εταιρεία Lyempf BV. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας φέρεται να χρησιμοποίησε χρήματα από το εργοστάσιό του στο Kampen προκειμένου να χρηματοδοτήσει μια άλλη δραστηριότητά του στην Ελλάδα, η οποία όμως δεν ευοδώθηκε σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του σύνδικου πτώχευσης τον Ιούλιο του 2016. Από τη δραστηριότητα όμως αυτή δημιουργήθηκε από τον Έλληνα επιχειρηματία οφειλή ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει ο σύνδικος πτώχευσης.

Επισημαίνεται πως ο Έλληνας επιχειρηματίας συνελήφθη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην Αθήνα ύστερα από αίτημα της ολλανδικής εισαγγελίας. Μέχρι την πτώχευση της εταιρείας το 2011 ο συλληφθείς εφοπλιστής ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος αλλά και ο διευθυντής της γαλακτοβιομηχανίας, η οποία στο μεταξύ επαναλειτουργεί κάτω από  άλλη ονομασία. Αμέσως μετά τη σύλληψή του ο επιχειρηματίας διακομίστηκε σε ένα νοσοκομείο, προσθέτει το δημοσίευμα. Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι υπήρχε ένα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και διαβεβαίωσε ότι δεν παραβίασε κανένα νόμο και ότι θα δώσει εξηγήσεις σε όλες τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ο σύνδικος πτώχευσης κάνει όμως λόγο για απουσία επικοινωνίας από την πλευρά του Έλληνα επιχειρηματία, τη στιγμή που ολλανδικό δικαστήριο τον έχει ήδη καταδικάσει ερήμην το 2014 με αποτέλεσμα να υποχρεώνεται να καταβάλει 15 εκατομμύρια ευρώ ως προκαταβολή, καταλήγει το δημοσίευμα.



κυπε