Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Καταθέτουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Φ. Σαρίκα για το σκάνδαλο ΣΑΠΑ


Με την προσκόμιση τουλάχιστον δύο μαρτύρων υπεράσπισης  του Φειδία Σαρίκα από τον δικηγόρο του Κρις Τριανταφυλλίδη , συνεχίζεται σήμερα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου η υπόθεση του ΣΑΠΑ. Ο Φειδίας Σαρίκας  διετέλεσε Δήμαρχος και πρόεδρος του ΔΣ ΣΑΠΑ από το 1997 μέχρι το 2006.


Οι δύο μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν και ακολούθως να αντεξεταστούν από την κατηγορούσα αρχή που εκπροσωπείται από τους ανώτερο δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηλοίζου.

Ακολούθως αναμένεται η ένορκη κατάθεση του Ευστάθιου Ευσταθίου 3ου κατηγορούμενου, σύμφωνα με την σειρά στο κατηγορητήριο εκτός αλλαγών. 

Στην προηγούμενη δικάσιμο αντεξετάστηκε από την κατηγορούσα αρχή ο Φειδίας Σαρίκας ο οποίος υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν χρηματίστηκε και ότι όλα όσα ανέφερε ο πρώην ΓΔ του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης ήταν για εκδικητικούς λόγους προς το πρόσωπο του. 

Ο κ. Σαρίκας είπε πως ο Μαλληκίδης εκμεταλλεύτηκε τη φιλία που είχαν μεταξύ τους, ενω ήθελε να τον εκδικηθεί, γιατί ανέμενε από τον ίδιο βοήθεια ώστε να μην προχωρήσει η υπόθεση ΣΑΠΑ στη Βουλή.

H κατηγορούσα αρχή υπέβαλε μεταξύ άλλων την θέση,  πως τα όσα ο Ε. Μαλληκίδης κατέθεσε είναι η αλήθεια και  ότι ο Φ. Σαρίκας  πήγε δύο φορές στην Αθήνα με τον Ε. Μαλληκίδη και τον αποβιώσαντα δημοτικό σύμβουλο με σκοπό να πάρουν χρήματα από τον Καθηγητή Γιώργο Μπάφα κάθε φορά  20 χιλιάδες.


κυπε