Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Υπόθεση λαθροθηρίας άγριων πτηνών στο Αυγόρου



Υπόθεση λαθροθηρίας εναντίον δύο 22χρονων από το Αυγόρου, στα σπίτια των οποίων εντοπίστηκαν ζωντανά και νεκρά άγρια πτηνά, εξετάζει ο Αστυνομικός Σταθμός Ξυλοφάγου. 

 
Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες το πρωί μέλη του κλιμακίου πάταξης λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, εντόπισαν δύο 22χρονους από το Αυγόρου, να κυνηγούν με παράνομα μέσα σύλληψης άγριων πτηνών, δηλαδή μια συσκευή παραγωγής φωνών άγριων πτηνών και δύο δίκτυα σύλληψης άγριων πτηνών.
 
Όταν τα μέλη της ΜΜΑΔ ενημέρωσαν τους δύο νεαρούς ότι ήταν υπό σύλληψη ο ένας αποδέχθηκε τη σύλληψη του ενώ ο δεύτερος προέβαλε σθεναρή αντίσταση.
 
Η σύλληψη του νεαρού επιτεύχθηκε τελικά με τη χρήση ανάλογης βίας, ενώ από το επεισόδιο δύο αστυνομικοί υπέστησαν εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματος τους.
 
Από τα δίκτυα αποπαγιδεύτηκαν 57 ζωντανά άγρια πτηνά, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα ενώ άλλα 3 πτηνά εντοπίστηκαν νεκρά στα δίκτυα.
 
Η Αστυνομία διενήργησε έρευνα στα σπίτια των δύο νεαρών και στην οικία του 22χρονου που προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψη του, εντοπίστηκαν σε καταψύκτη 372 πουλιά χωρίς φτέρωμα, συσκευασμένα ανά δωδεκάδες, ενώ άλλα 52 πουλιά εντοπίστηκαν στο ψυγείο με τα φτερά τους. Όλα τα ανευρεθέντα πιστεύεται ότι είναι αμπελοπούλια.
 
Στον καταψύκτη εντοπίστηκε από την Αστυνομία ένας λαγός η κατοχή του οποίου απαγορεύεται, ενώ ανευρέθη και ένα δίκτυ παγίδευσης άγριων πτηνών.
 
Στο σπίτι του δεύτερου νεαρού εντοπίστηκαν στον καταψύκτη πέντε πουλιά χωρίς φτέρωμα, τα οποία πιστεύεται ότι είναι τσίχλες, η κατοχή των οποίων επίσης απαγορεύεται.
 
Εντοπίστηκαν ακόμα ζωντανά σε αιχμαλωσία δύο πέρδικες, τέσσερις φάσες, έξι τρυγόνια, μία τσίχλα και ένας κότσυφας.
 
Τα πουλιά φωτογραφήθηκαν και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από μέλη της Υπηρεσίας Θήρας για να απελευθερωθούν στο φυσικό τους περιβάλλον.
 
Οι δύο νεαροί κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Την υπόθεση εξετάζει ο Αστυνομικός Σταθμός Ξυλοφάγου.



κυπε