Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Όλες οι εξελίξεις για το φόνο της Ντανιέλα Ρόσκα στη Λάρνακα



Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου θα επιβάλει στις 3 Νοεμβρίου 2016 ποινή στους Plamen Pelov 32 χρόνων και Daniel Slavchev, 31 χρόνων από τη Βουλγαρία, οι οποίοι δήλωσαν ένοχοι σε πέντε κατηγορίες αναφορικά με το φόνο της Ντανιέλα Ρόσκα, 37 χρόνων από τη Μολδαβία που έγινε στο διαμέρισμα της στην Οδό Τουζ Χανέ, στην περιοχή Μακένζη την 1η Νοεμβρίου 2015 στη Λάρνακα.


Σήμερα ήταν προγραμματισμένο ενώπιον του Κακουργιοδικείου η ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής στον 32χρονο, ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης του Daniel Slavchev ανέφερε ότι ο πελάτης του θα άλλαζε την απάντηση του στις εναντίον του κατηγορίες από μη παραδοχή σε παραδοχή.
 
Ετσι ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπαθανασίου, απήγγειλε στον 31χρονο τις κατηγορίες που αφορούν  ανθρωποκτονία, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη κατοικίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, κλοπή από κατοικία και περιαγωγή σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος.
 
Ο 31χρονος απάντησε θετικά στις πέντε κατηγορίες ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης έθεσε τον πελάτη του στην διάθεση της Κατηγορούσας Αρχής προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.
 
Ο κ. Παπαθανασίου ανέφερε ότι ο Plamen Pelov θα είναι ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του συγκατηγορούμενου του Παναγιώτη Αλεξάνδρου, 26 χρόνων από τη Λάρνακα. Σημείωσε ακόμα ότι ο Daniel Slavchev θα είναι εν δυνάμει μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.
 
Μετά την εξέλιξη αυτή η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 3η Νοεμβρίου 2016 ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής στους Plamen Pelov και Daniel Slavchev.

Μέχρι τότε οι δύο κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ θα ετοιμαστεί και έκθεση του Γραφείου Ευημερίας για τον Daniel Slavchev.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης και των δύο κατηγορουμένων δήλωσαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι οι πελάτες τους δεν επιθυμούν να παρευρίσκονται κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για τον συγκατηγορούμενο τους Παναγιώτη Αλεξάνδρου που έχει οριστεί για την 21η Οκτωβρίου 2016.



κυπε