Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Άκης Χρυσόμηλος. Υποψήφιος δήμαρχος Πάφου



Ο Ακης Χρυσόμηλος εξήγγειλε επίσημα σήμερα, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, την απόφασή του να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Πάφου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, “με βαθύ αίσθημα ευθύνης και με μοναδικό γνώμονα την αγάπη μου προς την ιστορική μας πόλη”.

Τρεις μόλις μήνες πριν από το 2017, η Πάφος συνεχίζει να βρίσκεται, είπε, αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες, αλλά και να αντιμετωπίζει δύσκολα προβλήματα. 


Πρόσθεσε πως σ` αυτή τη χρονική συγκυρία η πόλη δεν μπορεί και δεν πρέπει να αρκείται στην αυτονόητη διαχείριση πόρων και έργων, που ήταν δρομολογημένα από τις προηγούμενες δεκαετίες και δεν μπορεί “να συμβιβάζεται με αυταρχικές λογικές, που αποκλείουν τους δημότες και τα οργανωμένα σύνολα από τη διαδικασία λήψης αποφάσεων”.

Ο κ. Χρυσόμηλος είπε  πως δεν μπορεί να ανέχεται “να χρησιμοποιείται ο Δήμος ως όχημα για την εξυπηρέτηση της προσωπικής ατζέντας ενός και μόνο προσώπου” και πως είναι η ώρα που η Πάφος χρειάζεται Δήμαρχο με όραμα για την πόλη και τους κατοίκους της, με καινοτόμες ιδέες που θα την μετατρέψουν  σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, όπου η τεχνολογία, η ευαισθησία σε οικολογικές προσεγγίσεις και η αειφορία θα αξιοποιούνται προς όφελος του δημότη, κάνοντας τη ζωή του καλύτερη.
 
Πρόσθεσε πως είναι η ώρα που η Πάφος χρειάζεται Δήμαρχο που σέβεται τη Δημοκρατία στην πράξη, που συνθέτει και αξιοποιεί ιδέες και πρόσωπα, που δίνει λόγο και ρόλο σε όλες και όλους, για να συμβάλουν στην προσπάθεια για το καλύτερο, αλλά και πως είναι η ώρα, που η Πάφος χρειάζεται Δήμαρχο που έχει ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης και των δημοτών, μακριά  από πολιτικές σκοπιμότητες, προσωπικά συμφέροντα και λαϊκίστικες προσεγγίσεις.

Ο κ. Χρυσόμηλος ανέφερε πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και πως διεκδικεί τη δυνατότητα να είναι, ανάμεσα σε ίσους, ο πρώτος  στην προσπάθεια για να αλλάξουν τα πράγματα στην πόλη για να συνενώσει, όπως είπε, δυνάμεις από όλους τους πολιτικούς χώρους και τους κοινωνικούς φορείς γύρω από κοινούς στόχους “για να πάψει συνέχισε η πόλη να χρησιμοποιείται ως όχημα επίτευξης προσωπικών στόχων και φιλοδοξιών αλλά και για να γίνει η Πάφος Δήμος των δημοτών και όχι του Δημάρχου”. 

Αναφέρθηκε στις συσσωρευμένες γνώσεις που απόκτησε ως δημοτικός σύμβουλος για δέκα συνεχόμενα χρόνια, στις εμπειρίες από τη συμμετοχή του στην κοινωνική ζωή της πόλης και ότι δηλώνει παρών στις εκλογές με νέες ιδέες, γνήσια διάθεση και βούληση για συλλογικότητα και συναίνεση, με ενότητα στη λήψη των αποφάσεων και αξιοποίηση όλων των ζωντανών δυνάμεων της πόλης,  με πολλή όρεξη για δουλειά.

Eξέφρασε επίσης την ετοιμότητα να ηγηθεί μιας πλατιάς συστράτευσης πολιτικών δυνάμεων και απλών πολιτών “για να ανατρέψουμε, όπως είπε, την πορεία  συνθηματολογίας, αυταρχισμού, ετσιθελισμού, λαϊκισμού  και εκδικητικής  συμπεριφοράς προς τους πολίτες, που δυστυχώς βιώνουμε τα τελευταία χρόνια”. 

Και για να μετατρέψουμε συνέχισε,  το Δήμο μας σε πεδίο δημοκρατίας, συναίνεσης, συνεργασίας και συναντίληψης, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να  πετύχουμε όλοι μαζί αυτά που η Πάφος δικαιούται και αξίζει.

“Θέλω και μπορώ να είμαι δήμαρχος όλων των Παφιτών, να εργαστώ σκληρά και με αφοσίωση σε αρχές, αξίες και ιδανικά που πάντοτε με καθοδηγούσαν και με ενέπνεαν στη ζωή μου”, κατέληξε.



κυπε