Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

Η ΕΔΕΚ κατέρχεται με τον Αντρέα Σιήκκη στην ΓεροσκήπουΜε Ανδρέα Σιήκκη κατέρχεται το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές στο Δ. Γεροσκήπου,  μετά την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου της ΕΔΕΚ σε πολύωρη συνεδρία χθες το βράδυ.

Oι διεργασίες των κομμάτων για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. 


Το περασμένο Σάββατο  με ποσοστό  88,4% επί των ψηφισάντων, τα μέλη της ΕΔΕΚ Γεροσκήπου αποφάσισαν όπως το Κ.Σ. ΕΔΕΚ να διεκδικήσει την Δημαρχία της Γεροσκήπου  με τον Επαρχιακό Γραμματέα της ΕΔΕΚ  Ανδρέα Σιήκκη και όχι να στηρίξει κάποιον άλλο υποψήφιο.

Βάσει της καταμέτρησης που ολοκληρώθηκε, επτά από τους ψηφίσαντες στήριξαν τη θέση της συνεργασίας με άλλο κόμμα για τη Γεροσκήπου, τρεις έριξαν λευκό και οι υπόλοιποι 76 ψήφισαν αυτόνομη κάθοδο για διεκδίκηση του Δήμου Γεροσκήπου με τον Ανδρέα Σιήκκη.

Το ποσοστό των μελών της ΕΔΕΚ Γεροσκήπου που προσήλθαν  στην κάλπη στις 15 Οκτωβρίου  ανήλθε στο  45,5% .

Κατόπιν τούτου η απόφαση τέθηκε  ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ που  συνήλθε χθες  στη Λευκωσία για δεύτερη φορά  για λήψη οριστικής απόφασης

Αναλυτικά η ΕΔΕΚ στηρίζει τους ακόλουθους για τους Δήμους της Επαρχία Πάφου, τον Άκη Χρυσόμηλο στο Δ. Πάφου, τον Ανδρέα Σιήκκη στο Δήμο Γεροσκήπου, τον Σταύρο Ιακωβίδη στο Δήμο Πόλης Χρυσοχούς και τον Μαρίνο Λάμπρου στο Δήμο Πέγειας. 
 
Σημειώνεται ότι στο Δήμο Γεροσκήπου την υποψηφιότητα του πρώην Επάρχου Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη στηρίζουν τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ στην Γεροσκήπου ενώ τον νυν Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη στηρίζει ο ΔΗΣΥ μετά από απόφαση του πολιτικού του γραφείου. κυπε