Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Σε υψηλά επίπεδα και σήμερα η θερμοκρασία στην Κύπρο



Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και στα δυτικά νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Τοπικά το πρωί, στα προσήνεμα παράλια, οι άνεμοι θα πνέουν παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά τοπικά, στα προσήνεμα παράλια, το πρωί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά παροδικά τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά στα προσήνεμα παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όμως νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τρίτη, για να παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα την Τετάρτη.