Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία στην Κύπρο



Ασθενής, σχετικά χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Η αραιή σκόνη που παρατηρείται αναμένεται να υποχωρήσει από την Πέμπτη.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά από νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν νωρίς το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα νότια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια, τα ανατολικά και τα βόρεια παράλια, στους 28 στα δυτικά και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται τοπική συννεφιά, που πιθανό να δώσει μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση μέχρι την Παρασκευή, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό, ενώ το Σάββατο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.