Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Οι εργαζόμενοι στα τηλεοπτικά κανάλια διαμαρτύρονται έξω από την ελληνική Βουλή



Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της Βουλής πραγματοποιούν δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί ιδιωτικών των τηλεοπτικών καναλιών διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο να  κλείσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν αδειοδοτήθηκαν. 
Η συγκέντρωση πραγματοποιείται ενώ στις 2 το μεσημέρι συγκαλείτογια μία ακόμη φορά από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση η διάσκεψη των Προέδρων στο πλαίσιο μιας ακόμη προσπάθειας να συγκροτηθεί υπό διακομματική αιγίδα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), προοπτική, όμως, που δεν φαίνεται εφικτή καθώς η Νέα Δημοκρατία επιμένει στην αρνητική της θέση.

Η διάσκεψη πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να θεωρήσει παραδεκτές τις προσφυγές των καναλαρχών κατά του διαγωνισμού, ανοίγοντας το δρόμο για εξέταση επί της ουσίας του ζητήματος αντισυνταγματικότητας του νόμου θέτουν οι προσφυγές. Μιλώντας στην ΕΡΤ,  ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τόνισε ότι αν, τελικά, το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες,  θα υπάρξει επιστροφή «σε ένα καθεστώς που θα είναι αντισυνταγματικό». Εκτίμησε ότι ασκούνται πιέσεις στους δικαστικούς λειτουργούς και ότι ορισμένοι επιδιώκουν δια μέσου δικαστικών αποφάσεων να δρομολογήσουν πολιτικές εξελίξεις όπως π.χ. εκλογές.

Οι εργαζόμενοι στα κανάλια, από την πλευρά τους, που είναι έξω από τη Βουλή ζητούν ν’ αποκατασταθεί πλήρως η συνταγματική τάξη κρίνοντας ότι ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες είναι αντισυνταγματικός, να παραμείνουν ανοικτοί όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, να αποκατασταθούν πλήρως τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, να υπογραφούν άμεσα Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. 


κυπε