Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Δείτε τι γίνεται με τα έργα στην Πάφο



Επιπλέον χρόνο και χρήματα αξιώνουν εργολάβοι που εκτελούν έργα στην Πάφο και συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, “ο εργολάβος που εκτελεί το έργο στο εμπορικό κέντρο αξιώνει 120 επιπλέον μέρες με τις οποίες θα διεκδικήσει επιπρόσθετα χρήματα για επίσπευση του έργου στο χρόνο αυτό, λόγω του επιπλέον αγωγού που τοποθέτησε στην οδό Θερμοπυλών”.


Επίσης, 158 πρόσθετες μέρες και 418 χιλιάδες ευρώ επιπλέον αξιώνει και ο εργολάβος της ανάπλασης των πλατειών για τις καθυστερήσεις που έχουν προκύψει μετά τον εντοπισμό των  αρχαίων τάφων στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι στην πρώτη περίπτωση μπορεί να δικαιολογηθούν μέχρι 20 επιπλέον μέρες. 

Είπε ωστόσο πως αυτού του είδους τα θέματα θα τα χειριστεί η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων και κανένας άλλος.    


Στο μεταξύ, ο κ. Φαίδωνος είπε ότι έχει δώσει οδηγίες για την ενημέρωση των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου τόσο στους τεχνοκράτες του Δήμου όσο και στους επιβλέποντες μηχανικούς. 

Ο κ. Φαίδωνος ενδεικτικά ανέφερε πως  οργανώθηκε επίσκεψη στα εργοτάξια όλων των δημοτικών συμβούλων γιατί όχι μόνο έχουν την δυνατότητα, αλλά και την υποχρέωση - όπως είπε-  να ενημερώνονται για την πορεία εκτέλεσης των έργων ανά πάσα στιγμή.

Πρόσθεσε δε πως δεν υπάρχει πρόβλημα στο να προγραμματιστεί συνάντηση στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργολάβων, αλλά και των επιβλεπόντων μηχανικών.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πάφου, αυτή την στιγμή σε εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες για τις τρεις αναπλάσεις γύρω από το Δημαρχείο, για την ανάπλαση της Πλατείας Κέννεντυ και του παραδοσιακού εμπορικού κέντρου, καθώς για την ανάπλαση της Πλατείας Μουττάλου μαζί με τις σπηλιές.



κυπε