Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

ΤΕΛΕΤΗ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΦΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ HERZLIYA ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ


Παρουσία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, της Πρέσβειρας του Ισραήλ στην Κύπρο Yael Ravia Zadok, άλλων επισήμων και πλήθους δημοτών, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου η Τελετή Αδελφοποίησης του Δήμου Πάφου και του Δήμου Herzliya του Ισραήλ.

Μιλώντας στην επίσημη Τελετή, ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε , μεταξύ άλλων, ότι η αδελφική αυτή σχέση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μοναδικό μοντέλο και ένα πυλώνα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ δυο πόλεων με διαφορετικό εθνικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. Με τη συγχώνευση δυνάμεων και τεχνογνωσίας στους τομείς των Επιστημών, της Οικονομίας και του πολιτισμού , οι τοπικές αρχές από διαφορετικά κράτη της περιοχής μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην άμβλυνση των μακροχρόνιων αντιπαραθέσεων στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, υπογράμμισε ο κ. Φαίδωνος.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της Herzliya Moshe Fadlon αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που ενώνουν τις δύο γειτονικές χώρες από τα βάθη των αιώνων και τόνισε την σημασία της Αδελφοποίησης των δύο πόλεων προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών. Μέσα από την Αδελφοποίηση αυτή, σημείωσε ο κ. Fadlon, έχουμε να πάρουμε και να δώσουμε πολλά, ανοίγοντας δρόμους και διανοίγοντας προοπτικές σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς για τους δημότες μας.
Στην ομιλία του, ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας-Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σημείωσε ότι η αδελφοποίηση αυτή αναδεικνύει και ενισχύει τις υφιστάμενες φιλικές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και υπογράμμισε τη δέσμευση της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας για υποστήριξη και προώθηση ανάλογων πρωτοβουλιών. Οι αδελφοποιήσεις αυτές, πρόσθεσε, δημιουργούν τις βασικές προϋποθέσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών, πέρα από την ενέργεια και τον τουρισμό, στους τομείς της νεολαίας, του πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών.
Χαιρετίζοντας επίσης την εκδήλωση, η Πρέσβειρα του Ισραήλ στην Κύπρο Yael Ravia Zadok, τόνισε την αξία και το όφελος της Αδελφοποίησης για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες τους και υπογράμμισε τις στενές σχέσεις συνεργασίας που χαρακτηρίζουν Κύπρο και Ισραήλ, ιδιαίτερα κατά τα τελευταία χρόνια.
Ο Δήμος Πάφου προσέφερε, ως επίσημο δώρο στον αδελφοποιημένο Δήμο, ένα πιστό μαρμάρινο αντίγραφο της κεφαλής της Αφροδίτης, ενώ ο Δήμος της Herzliya προσέφερε ένα χειροποίητο δημιούργημα ισραηλινού καλλιτέχνη με δύο περιστέρια, σύμβολο της ειρήνης και της ελπίδας στην ταραγμένη Μέση Ανατολή.