Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Δείτε τι καιρό θα κάνει στην Κύπρο σήμερα


Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.


Σήμερα ο καιρός θα είναι σε πολλές περιοχές κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.
Το απόγευμα στα ορεινά δυνατό να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, το πρωί ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ, αλλά το απόγευμα μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη, αλλά το απόγευμα ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και  στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.


Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα νότια και τα ανατολικά, αλλά ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται πιθανόν να δώσουν τοπικά βροχές ή καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσουν χιόνια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Παρασκευή παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.