Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Τυφώνας χτύπησε την Αυστραλία. ΦΩΤΟ

Μεγάλες καταστροφές με δρόμους αποκλεισμένους από πεσμένα δέντρα, ισοπεδωμένες εκτάσεις καλλιεργειών με ζαχαροκάλαμα αντίκρισε ο στρατός στις αντίκρισε ο στρατός και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Αυστραλίας στις παραθαλάσσιες περιοχές που έσπευσαν στο Κουίνσλαντ, την πολιτεία που δέχθηκε το σφοδρότερο χτύπημα από τον κυκλώνα Ντέμπι.

Όπως μεταδίδει το Reuters δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος από το σαρωτικό πέρασμα της Ντέμπι από τα βορειοανατολικά της χώρας. Σύμφωνα με την αστυνομία έχουν καταγραφεί δύο τραυματισμοί.
Χιλιάδες πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους ενώ τα τουριστικά θέρετρα κοντά στον Μεγάλο Κοραλιογενή Ύφαλο σφυροκοπήθηκαν από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα πάνω από 260 χιλιομέτρων την ώρα.
Σύμφωνα με την πρωθυπουργό του Κουίνσλαντ Annastacia Palaszczuk, το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν τα νησιά Whitsunday ενώ περισσότεροι από 63.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι ζημιές είναι μεγάλες κι εκτεταμένες αλλά δεν ήταν ακόμα εφικτό να προσδιοριστεί το κόστος τους.
Το αεροδρόμιο του Townsville λειτουργεί και πάλι αν και οι αεροπορικές εταιρίες Qantas και Virgin ανακοίνωσαν πως οι πτήσεις προς Hamilton Island, Proserpine και  Mackay ματαιώθηκαν. Έκλεισαν επίσης τα λιμάνια σε Abbot Point, Hay Point και  Mackay.
Για μια οικογένεια κοντά στο Airlie Beach, το πέρασμα της Ντέμπι θα μείνει αξέχαστο καθώς την ώρα που έξω ο άνεμος λυσσομανούσε και η βροχή έπεφτε καταρρακτώδης, εκείνοι υποδέχθηκαν την κόρη τους μέσα στον σταθμό ασθενοφόρων του Whitsunday.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙ