Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Χιλιάδες τροχαίες παραβάσεις



Η Αστυνομία από την 1η μέχρι 26 Μαρτίου προέβη σε 372 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο, 369 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, 6.675 καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα, σύμφωνα με σημερινό αστυνομικό δελτίο Τύπου.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι συνεχίζει τις συντονισμένες επιχειρήσεις στο πλαίσιο της αντιεγκληματικής της δράσης, αποδίδοντας προτεραιότητα η ασφάλεια και η προστασία του πολίτη.
Επεξηγεί ότι στο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης της εγκληματικότητας και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, συνεχίστηκαν και αυτό το μήνα, (1-26 Μαρτίου, 2017) οι παγκύπριες και συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις της Αστυνομίας, στο πλαίσιο των οποίων ελέχθησαν παγκύπρια 2.631 οχήματα και 3.212 πρόσωπα που επέβαιναν σε αυτά.
Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 2.348 νυκτερινά κέντρα, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 372 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.
Έγινε παγκύπρια περιπολιακή κάλυψη έξω από φούρνους, χρυσοχοεία, καταστήματα, καφενεία κ.ά, ενώ ελέγχθηκαν και περιπολήθηκαν διάφορες περιοχές με σκοπό την πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών.
Διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επαρχίες, κατά τους οποίους προέκυψαν 6.889 καταγγελίες που αφορούσαν οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, καθώς και 6.675 καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.
Έγιναν 4.464 έλεγχοι αλκοόλης και προέκυψαν 369 καταγγελίες.
Σύμφωνα με την Αστυνομία παράλληλα, εκδόθηκε αριθμός γραπτών παρατηρήσεων και γραπτών προειδοποιήσεων σε οδηγούς.
Στη διάρκεια επιχειρήσεων που διεξήχθησαν για εφαρμογή του Νόμου που αφορά τα ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ελέγχθηκαν 155 ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας και προέκυψε μία καταγγελία.


ΚΥΠΕ