Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Προς αναβολή η απόφαση εναντίον των πέντε προσώπων για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ

Σήμερα,  31 Μαρτίου, επιφύλαξε  το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου να ανακοινώσει  την απόφασή του στην πολύκροτη υπόθεση ΣΑΠΑ με αποτέλεσμα η δίκη για το σκάνδαλο με τις μίζες του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου να φθάνει στο τέλος της.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Γιώργος Μιχαηλίδης, Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής .
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η υπόθεση ΣΑΠΑ αναμένεται να αναβληθεί στη σημερινή δικάσιμο και το δικαστήριο να ανακοινώσει άλλη ημερομηνία προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του.
Σε όλη αυτήν τη δικαστική διαδρομή που ξεκίνησε το 2015, πέρασαν από το δικαστήριο για την εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης με αρ. 2821/15 μεγάλος αριθμός μαρτύρων κατηγορίας, καθώς και μάρτυρες υπεράσπισης .
Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίες ήταν ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαληκκίδης οι οποίοι καταδικάστηκαν  και εκτίουν ήδη εξαετή ποινή φυλάκισης που τους επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο Πάφου.
Στο δικαστήριο κατατέθηκαν εκατοντάδες τεκμήρια, χιλιάδες έγγραφα και αρκετοί μάρτυρες ενώ ακολούθησε η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης και της κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπείται από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και το Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου.
Η κατηγορούσα αρχή ανέφερε ότι η υπόθεση παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με  δίκαιο τρόπο και πως οι μάρτυρες κατηγορίας είναι μάρτυρες αληθείας.
Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι οι μάρτυρες κατηγορίας Βέργας –Μαληκκίδης και οι εργολάβοι είναι αναξιόπιστοι μάρτυρες.
Και  οι πέντε κατηγορούμενοι όλο αυτό το διάστημα ήταν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.


ΚΥΠΕ