Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Οκτώ μέρες υπό κράτηση οι διακινητές μεταναστών



Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για τους δύο φερόμενους διακινητές του πλοιαρίου που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες χθες στην θαλάσσια περιοχή  «Νεά Δήμματα» πλησίον του χωριού Πωμού.

Τα δύο πρόσωπα ηλικίας  41 και 25 χρόνων, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της  συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες και μεταφοράς προσώπων δια θαλάσσης σε μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε και στην σύλληψη  άλλων εννέα απαγορευμένων μεταναστών  αφού στο πλαίσιο των ανακριτικών ερευνών για την εξακρίβωση των στοιχείων τους αυτοί όπως διαφάνηκε είναι παράνομοι μετανάστες. Οι εννέα αναμένεται να  κατηγορηθούν γραπτώς και να αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πλοιάριο που τους μετέφεραν όπως οι ίδιοι ανέφεραν στο πλαίσιο της ανάκρισης τους προέρχονταν από την Μερσίνα της Τουρκίας .

Στο σκάφος σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση επέβαιναν  92 παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων  46 παιδιά, 18 γυναίκες και 28 άνδρες.



kype