Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Αλιευτικό με μετανάστες προσάραξε κοντά στον Πωμό



Ενενήντα ένας άνθρωποι επέβαιναν στο μικρό αλιευτικό σκάφος, που προσάραξε στην ακτή «Νεά Δήμματα» κοντά στο χωριό Πωμός και οι μετανάστες, εκ των οποίων 29 άντρες, 20 γυναίκες και 42 παιδιά, αναμένεται να μεταφερθούν στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για την εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Γύρω στις 14:00 το μεσημέρι λήφθηκε η πληροφορία για μικρό αλιευτικό σκάφος  με μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας έλαβε πληροφορία που αφορούσε σε μικρό αλιευτικό σκάφος με μεγάλο αριθμό ατόμων, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Πόλης Χρυσοχούς, προερχόμενο από ανατολικά, και βρισκόταν σε κίνδυνο λόγω θαλασσοταραχής.

Ως εκ τούτου, το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας.

Το αλιευτικό σκάφος προσάραξε τελικώς στην ακτή «Νεά Δήμματα» πλησίον του χωριού Πωμός, χωρίς να απαιτηθεί η εκτέλεση επιχείρησης Διάσωσης.

Στο σκάφος, όπως διαφάνηκε, επέβαιναν 91 συνολικά άτομα.

Μετά την προσάραξη, την ευθύνη της διαχείρισης ανέλαβε το Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για τις ενέργειες αρμοδιότητας τους, όπως προβλέπεται από το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο«ΝΑΥΚΡΑΤΗΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.



κυπε