Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Τους έπιασαν στα πράσα την ώρα που έκλεβαν



Σύλληψη δύο προσώπων για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.
Στο όχημα του ενός εντοπίστηκε εκρηκτική ύλη .   
Μέλη του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, μετέβησαν γύρω στις 3.45 τα ξημερώματα χθες σε πρακτορείο στοιχημάτων, μετά από πληροφορία ότι σε αυτό υπήρχαν δύο πρόσωπα.

          Τα δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας εντός του υποστατικού και ερωτώμενοι ως προς την παρουσία τους εκεί, απάντησαν ότι έψαχναν χώρο για να κοιμηθούν. Κατά τη διάρκεια εξετάσεων που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 44χρονο και 31χρονο και οι δύο από την επαρχία Λευκωσίας ενώ από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι οι πιο πάνω διέρρηξαν το εν λόγω υποστατικό  προκαλώντας ζημιά σε αυτό. Επίσης στην είσοδο εντοπίστηκαν δύο τηλεοράσεις οι οποίες φέρονται να αφαιρέθηκαν από το εσωτερικό του πρακτορείου.
          Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο του 31χρονου όπου εντοπίστηκαν τρία τεμάχια ταχύκαυστου πυραγωγού σχοινιού, άσπρη στερεά ύλη που πιστεύεται ότι είναι εκρηκτική, μια μεταλλική σωλήνα σε σχήματα «Τ» και μια κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης. 
          Τα πιο πάνω πρόσωπα συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.
 
                                                                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ