Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Αδελφοποίηση Δήμων Πάφου και Herzliya του Ισραήλ



Παρουσία του Υφυπουργού Παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνου Πετρίδη, του Υπουργού Τουρισμού του Ισραήλ, άλλων επισήμων και πλήθους δημοτών, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Ισραήλ η Β’ Τελετή Αδελφοποίησης του Δήμου Πάφου και του Δήμου Herzliya,σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.

Μιλώντας στην επίσημη Τελετή, ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η αδελφική αυτή σχέση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα μοναδικό μοντέλο και ένα πυλώνα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων με διαφορετικό εθνικό και πολιτισμικό υπόβαθρο. 

Με τη συγχώνευση δυνάμεων και τεχνογνωσίας στους τομείς των Επιστημών, της Οικονομίας και του πολιτισμού, οι τοπικές αρχές από διαφορετικά κράτη της περιοχής μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην άμβλυνση των μακροχρόνιων αντιπαραθέσεων στην ταραγμένη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, υπογράμμισε ο κ. Φαίδωνος.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της Herzliya Moshe Fadlon αναφέρθηκε - σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πάφου - στους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που ενώνουν τις δύο γειτονικές χώρες από τα βάθη των αιώνων και τόνισε τη σημασία της Αδελφοποίησης των δύο πόλεων προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών. Μέσα από την Αδελφοποίηση αυτή, σημείωσε ο κ. Fadlon, έχουμε να πάρουμε και να δώσουμε πολλά, ανοίγοντας δρόμους και διανοίγοντας προοπτικές σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς για τους δημότες μας.

Την αντιπροσωπεία της Πάφου συνόδευαν στο Ισραήλ ο Πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοϊζου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ  Ανδρέας Δημητριάδης, ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Νάσος Χατζηγεωργίου και πολυπληθής ομάδα επιχειρηματιών της Πάφου, οι οποίοι είχαν σειρά συναντήσεων και επαφών με αντίστοιχους φορείς του Ισραήλ.

Ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω, ο Δήμαρχος Πάφου και ο  Πρόεδρος του ΚΟΤ είχαν στα Ιεροσόλυμα συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού της χώρας, ενώ η αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Υψηλής Τεχνολογίας του Ισραήλ. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, πλαισιούμενος από την αντιπροσωπεία του Δήμου, είχε επίσης συνάντηση με το Αντίστοιχο ΕΒΕ του Τελ Αβίβ. 



κυπε