Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αστυνομικοί έσωσαν γυναίκα στην Πάφο

Σωτήριες ήταν οι ενέργειες δύο αστυνομικών σε περιστατικό, κατά το οποίο γυναίκα από το Ισραήλ είχε χάσει, ξαφνικά, τις αισθήσεις της σε τουριστικό λεωφορείο, που βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην Πάφο.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Σημερινής», το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη (16/3/07), γύρω στις 15:35, όταν στο λεωφορείο επιβιβαζόντουσαν τουρίστες από το Ισραήλ, για να μεταβούν από την Πάφο στη Λεμεσό.

Μια γυναίκα, ηλικίας 70 ετών, έχασε ξαφνικά τις αισθήσεις της και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες άρχισαν να καλούν «βοήθεια». Τις κραυγές άκουσαν δύο εν υπηρεσία αστυνομικοί της Τροχαίας Αρχηγείου, οι οποίοι προσέτρεξαν αμέσως στο σημείο.
Όπως πληροφορούμαστε, η γυναίκα δεν είχε αναπνοή, ούτε σφυγμό. Με ψυχραιμία, οι δύο αστυνομικοί παρείχαν, εναλλάξ, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση για 40 ολόκληρα λεπτά! Κατά διαστήματα, η γυναίκα έχανε και ανακτούσε τις αισθήσεις της. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν και απινιδωτή που έφερε υπάλληλος του ξενοδοχείου, καταφέρνοντας να επαναφέρουν την 70χρονη και να τη διατηρήσουν σε σταθερή κατάσταση, μέχρι την άφιξη ιδιωτικού ασθενοφόρου.
Η τουρίστρια διακομίσθηκε στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Πάφου, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα καρδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 70χρονη μεταφέρθηκε προχθές στο Ισραήλ για θεραπεία.
Για το όλο περιστατικό ετοιμάζεται έκθεση γεγονότων, που θα περιλαμβάνει τις αξιέπαινες και σωτήριες ενέργειες των δύο αστυνομικών. Η έκθεση θα υποβληθεί στον Αρχηγό Αστυνομίας.