Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα


Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εθνοφυλάκων και φίλων
Οργανώνει εκδρομή στην Βόρεια Ελλάδα
Σε στρατιωτικούς σχηματισμούς, σε Μουσεία
Αρχαιότητες και όχι μόνον...

_________________________________
4 Βράδια-5 Μέρες σε δίκλινο €610
Παρασκευή  19/5:
Λάρνακα- Θεσσαλονίκη - Ησυχαστήριον Ιωάννου του Θεολόγου - Ρεντίνα - Κιλκίς

Συγκέντρωση των επιβατών  στις   05.30 το πρωί  στο  αεροδρόμιο  Λάρνακας, τακτοποίησης των αποσκευών, έλεγχος ταυτοτήτων,  επιβίβασης  στο  αεροσκάφος  και  αναχώρηση  στις  07.00  με  πτήση  για  το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης . Άφιξη  στις 09.00 στο  αεροδρόμιο  Θεσσαλονίκης,  τακτοποίηση  των  αποσκευών  στο  λεωφορείο αναχώρηση για το Ιερόν Ησυχαστήριον Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής. 10.30 -11.15 προσκύνημα στον τάφο του Οσίου Παισίου  του  Αγιορείτου.  Αναχώρηση για τη Ρεντίνα, στις 11:15 και άφιξη στις 12:30 επίσκεψη στη στρατιωτική βάση.
Γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής και  αναχώρηση για το Κιλκίς. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο ΕΥΡΥΔΙΚΗ στο κέντρο της πόλης. 19.30 Δείπνο σε ταβέρνα με μουσική.
Η πόλη του Κιλκίς, πρωτεύουσα του νομού Κιλκίς, είναι πόλη με πλούσια σε ιστορία. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του λόφου του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή του οποίου δεσπόζει η ομώνυμη μεταβυζαντινή εκκλησία. Αναφέρεται ιστορικά ότι στη μάχη του Κιλκίς κρίθηκε η ολοκλήρωση της απελευθέρωσης όλης της σημερινής Μακεδονίας και Θράκης. Ακολούθησε η λαίλαπα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου (1914-1918) όπου ολόκληρη η περιοχή του Κιλκίς υπήρξε θέατρο σκληρών μαχών κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους και τον Α' Παγκόσμιο.

Σάββατο 20/5 :
Οχυρό Ρούμπελ- σιδηροδρομικό σταθμό της Βυρώνειας - Κερκίνη-Ιστίμπεη

Μετά το πρόγευμα, 8.00 Αναχώρηση για το θρυλικό οχυρό της γραμμής Μεταξά Ρούπελ άφιξη 9.30. Ρούπελ το μεγαλύτερο συγκρότημα οχυρωμένης τοποθεσίας κατά μήκος των Ελληνοβουλγαρικών  συνόρων για να ενημερωθούμε για τη μεγάλη σημασία και στρατηγική θέση του κατά την διάρκεια του Α΄και Β΄ Παγκοσμίου πολέμου . Ξενάγηση στα υπόγεια και τους άλλους χώρους του που είναι σύμβολο του ηρωϊκού αγώνα των Ελλήνων απέναντι στις στρατιές του Χίτλερ στον πόλεμο του 1940 .
11.15 Μετάβαση στον ιστορικό  σιδηροδρομικό σταθμό της Βυρώνειας όπου ορίστηκε η ανακωχή του Β’ Βαλκανικού Πολέμου. Γεύμα και αναχώρηση για το Νέο Πετρίτσι με το ηρώο πεσόντων του οχυρού Ιστίμπεη. Περιήγηση στον ειδυλλιακό υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης και προσκύνημα στο ιδιαίτερο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι. Επιστροφή στο Κιλκίς στις 18.00. Δείπνο και διασκέδαση σε ταβέρνα στο Κιλκίς.

Κυριακή 21/5 :
Μουσεία: Πολεμικό,  Γρηγόρη Αυξεντίου,
Μετά το πρόγευμα 8.00 Αναχώρηση για το Μνημείο και το Πολεμικό Μουσείο, που χτίστηκε το 1966 και ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οποίο έχει και την ευθύνη της λειτουργίας του, με τα κειμήλια των Ηρώων της επικής Μάχης του Κιλκίς (άφιξη 8:30).  Η ώρα 10.30 αναχώρηση για Επίσκεψη του Ιστορικού Μουσείου Γρηγόρη Αυξεντίου στο χωριό Ακρίτας όπου και το ηρώο των πρώτων πεσόντων της αντίστασης κατά τη γερμανική εισβολή του Β’ Π.Πολέμου. Περιήγηση στο νομό από τα σύνορα της λίμνης Δοιράνης ως την παλαιά πόλη της Γουμένισσας .Μεσημεριανή στάση για γεύμα κάτω από τα πλατάνια της κεντρικής πλατείας όπου και το γαλλικό μνημείο του Α’ Π.Πολέμου. 15.00 -16.00 Προσκύνημα στο αγιορείτικο μοναστήρι του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στις πλαγιές του μαγευτικού Παικου. Επιστροφή για ανάπαυση στο ξενοδοχείο και βραδινή έξοδος για φαγητό και διασκέδαση στην πόλη.

Δευτέρα 22/5 :
Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου- Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων

Μετά το πρόγευμα  8.00 αναχώρηση για το Σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου  μοναδικών παλαιοντολογικών ευρημάτων που είναι το σημαντικότερο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης του Κιλκίς. Βρίσκεται στους πρόποδες του Λόφου του Αγίου Γεωργίου και ανακαλύφθηκε τυχαία το 1925 από τον λατόμο Γεώργιο Παυλίδη (Μπουλασίκη) όταν κατά την εκτέλεση της λατομικής του εργασίας διάνοιξε την είσοδο του και κατατάσσεται στα αξιολογότερα σπήλαια της Ελλάδας. Η ώρα  9.30 Αναχώρηση για το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων όπου  αποφασίστηκε η παράδοση της Θεσσαλονίκης στους Έλληνες (άφιξη 10:30 ).........................................................

Τρίτη 23/5 :
Λαχανά-Στρατιωτικό Μουσείο-Αεροδρόμιο-Λάρνακα

Μετά το πρόγευμα  8.00 Αναχώρηση για τον Λαχανά . 9.00-10.00 Επίσκεψη του Στρατιωτικού Μουσείου και μετάβαση στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Έλεύθερος χρόνος για ψώνια σε εμπορικό κέντρο . Μεταφορά στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης όπου  με  πτήση  στις  17.20  αναχωρούμε  για  τη  Λάρνακα . Άφιξη  στη Λάρνακα  19.20

Η  τιμή  είναι κατ’ άτομο σε δίκλινο και περιλαμβάνει :                                         
● Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα–Θεσσαλονίκη–Λάρνακα μαζί με δύο αποσκευές  (Η 1η μέχρι 23 Kg &  η 2η μέχρι 10 Kg).
● Οι  φόροι αεροδρομίων  και  επίναυλος  καυσίμων. Σε
    περίπτωση αύξησης τους, επιβαρύνεται ο ταξιδιώτης .
● Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο Κιλκίς σε ξενοδοχείο 3* με  πλούσιο πρωινό μπουφέ 
●  Όλες  οι  εκδρομές,  μεταφορές, με  πολυτελή κλιματιζόμενo
    λεωφορείοo  σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα.
●  Αρχηγός,  συνοδός  και  ξεναγός.


Η  τιμή  δεν  περιλαμβάνει :                  
● Ότι  δεν  αναφέρεται  στο  πρόγραμμα  ή  ότι είναι  προαιρετικό.                                             
● Εισιτήρια εισόδων στους χώρους επισκέψεων είναι προαιρετική .
● Προαιρετική ταξιδιωτική Ασφάλεια .
● Ποτά και φιλοδωρήματα
● Γεύματα και Δείπνα

Σε  μονόκλινο έχει επιπρόσθετη επιβάρυνση €120

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : Στα τηλ. 99647674, 99632385


99675310, 99628658         ###       Προκαταβολή  €200