Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Δείτε τι κατέθεσε η μοιραία γυναίκα για το φονικό στο Μοσχάτο


Το έγκλημα του Μοσχάτου, με δολοφόνο τον Παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη και θύμα τον πρώην άνδρα της ερωμένης του, προσφέρει όσο περνούν οι ώρες συνεχόμενες ανατροπές.
Ο 39χρονος αθλητής τελικά με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα δεν προφυλακίστηκε, αφού λόγω της σωματικής του κατάστασης αποφασίστηκε να εφαρμοστεί ο κατ΄ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ετσι το αργότερα σήμερα το μεσημέρι ο Βασίλης Τσαγκάρης θα βρεθεί και πάλι στο σπίτι του στο Μοσχάτο.
Από εκείνη την ώρα και μετά ένα παράδοξο γεγονός θα έρθει να προστεθεί στην υπόθεση που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες το πανελλήνιο. Δολοφόνος και ερωμένη θα συνυπάρξουν και πάλι στην ίδια γειτονία, καθώς τα σπίτια τους είναι στην ίδια διεύθυνση και μάλιστα το ένα δίπλα στο άλλο. Όλοι τους πλέον θα ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για τη δίκη που θα διεξαχθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας ο καθένας στη φαρέτρα του τα επιχειρήματά του.
Ήδη ένα από τα αδέρφια του θύματος έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για τους ισχυρισμούς της αυτοάμυνας που ανέφερε κατά τη διάρκεια της απολογίας τους στον ανακριτή ο 39χρονος δράστης.
Μάλιστα οι συγγενείς του 47χρονου επιχειρηματία στέκονται στο γεγονός της απενεργοποίησης των καμερών του κλειστού κυκλώματος στο πρακτορείου του ΟΠΑΠ την ώρα που ο Μάριος Λουκόπουλος έφτασε στο κατάστημα, αφήνοντας υπονοούμενα ότι ο δράστης μπορεί να είχε προσχεδιάσει το έγκλημα.
Την ίδια ώρα πάντως, ανατριχιαστικές είναι τόσο οι λεπτομέρειες γύρω από τις συνθήκες του εγκλήματος αλλά και τις καταστάσεις που έχουν διαδραματιστεί από τη στιγμή που η πρώην σύζυγος του θύματος σύναψε ερωτικές σχέσεις με τον Βασίλη Τσαγκάρη.
H γυναίκα που φέρεται να είναι η πέτρα του σκανδάλου ανέφερε: «Ο Μάριος ήταν ένας βίαιος άνθρωπος. Συνεχώς εκβίαζε και απειλούσε τον Βασίλη. Με τον Βασίλη όλα είχαν τελειώσει μεταξύ μας πριν από 11 μήνες. Είχε προηγηθεί το περιστατικό που ο Μάριος με είχε καλέσει στο σπίτι του δήθεν ότι ήταν άρρωστος. Τότε μου είχε βάλει χειροπέδες και πιστέψτε με, με είχε κρατήσει όμηρο. Τον Βασίλη, τον εκβίαζε να πάει στο δικαστήριο να καταθέσει ότι είχαμε σχέση όταν ήμουν παντρεμένη, ειδάλλως θα έκανε κακό στην οικογένειά του, αλλά και στο πρακτορείο. Το γεγονός ότι του είχαν πάρει τις άδειες οπλοφορίας, οπλοκατοχής και σκοπευτικής δεν σημαίνει ότι του είχαν αφαιρέσει και τα άλλα παράνομα όπλα».
Η Κατερίνα, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, καρποί του γάμου της με τον Μάριο Λουκόπουλο ήταν η πρώτη που κλήθηκε να δώσει κατάθεση αμέσως μετά τη δολοφονία. Η «μοιραία γυναίκα», όταν στάθηκε απέναντι από τους αστυνομικούς, περιέγραψε το χρονικό της σχέσης της με τον Βασίλη Τσαγκάρη αλλά και τα προβλήματα του γάμους της που οδήγησαν σε ένα θυελλώδεις διαζύγιο. «Το Δεκέμβριο του 2003 παντρεύτηκα με πολιτικό γάμο τον Μάριο Λουκόπουλο και το 2004 παντρευτήκαμε με θρησκευτικό. Μαζί αποκτήσαμε δύο παιδιά, το ένα 11 ετών και το άλλο 8,5. Από την αρχή της σχέσης μας ξεκίνησαν και τα προβλήματα με τον Μάριο. Προβλήματα που δημιουργούνταν λόγω του μυαλού του.
Γενικά το μυαλό του Μάριου λειτουργούσε περίεργα, αλλά επειδή ήμουν ερωτευμένη δεν τα έβλεπα.Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν τον Απρίλη του 2007 και ενώ είχε την κόρη μας αγκαλιά και του ζήτησα να μου τη δώσει για να την ταϊσω. (σ.σ. περιγράφει καυγά μεταξύ τους και συνεχίζει): Για μένα το ποτήρι είχε σπάσει. Ξεκινήσαμε λοιπόν, από εκείνο το σημείο να μην έχουμε καμία επαφή, παρότι ζούσαμε στο ίδιο σπίτι. Το Νοέμβριο του 2007 πήραμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο και όσο κι αν φανεί παράξενο, αυτό μας έφερε πιο κοντά. Ξεκινήσαμε τις εκδρομές και σε μία από αυτές έμεινα έγκυος στο γιο μας. Και μετά τη γέννηση του γιου μας τα πράγματα δεν άλλαξαν, όμως. Συνεχίσαμε να ζούμε μαζί σαν αδερφάκια”.

Το ερωτικό τρίγωνο και οι κοριοί
Στη συνέχεια της αφήγησής της στους άνδρες της ΕΛΑΣ η όμορφη Κατερίνα περιγράφει πώς δημιουργήθηκε το ερωτικό τρίγωνο, αλλά και πώς ο άνδρας της αντιλήφθηκε την εξωσυζυγική της σχέση. «Κάποια στιγμή, γύρω στα τέλη του 2014, γνώρισα τον Βασίλη Τσαγκάρη που έμενε κοντά στο σπίτι μου. Πρώτα γνώρισα τη μητέρα του με την οποία έκανα παρέα και μέσω αυτής γνώρισα τον Βασίλη. Η γνωριμία αυτή εξελίχθηκε σε συμπάθεια και για να μην τα πολυλογώ το Σεπτέμβριο του 2015 ήρθαμε σε ερωτική επαφή. Από εκει και μετά δεν είχαμε καμία ερωτική επαφή μέχρι το Μάρτιο του 2016. Επειδή όμως, ο Μάριος είχε τρέλα με τα ηλεκτρονικά είχε βάλει κοριούς στο σπίτι και στο αυτοκίνητό μου και με παρακολουθούσε. Έτσι, λοιπόν, έμαθε για την ερωτική επαφή που είχα με τον Βασίλη».

«Από εδώ μέσα δεν θα βγεις ζωντανή»
Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της, η Κατερίνα μιλάει για την επιθετικότητα αλλά και τις απειλές του πρώην συζύγου της. «Το Φεβρουάριο του 2016 βγήκε και τυπικά το διαζύγιο με τον Μάριο. Με τον Βασίλη βρεθήκαμε άλλες δύο φορές τον Απρίλιο του 2016. Τη Μ. Δευτέρα του 2016 ο Μάριος, με το πρόσχημα ότι ήταν άρρωστος και ότι ήθελε να του φέρω κάποια φάρμακα με φώναξε στο σπίτι που είχε μετακομίσει. Με το πού μπήκα μέσα με έδεσε με χειροπέδες και έβαλε ένα πιστόλι στο κεφάλι μου. Μου είπε: «Σήμερα τέλειωσαν όλα. Από εδω μέσα δεν θα βγεις ζωντανή. Θα σε σκοτώσω και μετά θα σκοτώσω και τον μ…α που γα…..σαι και τη μάνα του».
Στο σημείο αυτό θέλω να σας πω ότι ο Μάριος ήταν γ.γ. σκοπευτικού συλλόγου και είχε πολλά όπλα στην κατοχή του. Τελικά, τον πήρα με το καλό και με άφησε. Με ανάγκασε, όμως, να στείλω μήνυμα στον Τσαγκάρη και να του γράψω: Σβήσε το κινητό μου, δεν θέλω καμία επικοινωνία μαζί σου. Μόλις έστειλα το μήνυμα με πήρε τηλέφωνο ο Βασίλης, το σήκωσε ο Μάριος και του είπε ότι δεν θέλω να έχω καμία επικοινωνία μαζί του. Ο Τσαγκάρης του είπε ότι αν δεν του το έλεγα εγώ αυτό, δεν θα το πίστευε και έτσι εγώ φώναξα δυνατά για να με ακούσει: «Αυτό που σου λέει ο Μάριος είναι σωστό». Μόλις με άφησε ο Μάριος, την ίδια μέρα, είπα στον Τσαγκάρη τί ακριβώς είχε γίνει και τις απειλές του Μάριου γι’ αυτόν και την οικογένειά του. Γι’ αυτό το λόγο, το βράδυ της ίδιας μέρας, πήγα με τον αδελφό μου στο αστυνομικό τμήμα του Μοσχάτου για να καταγγείλω αυτό που είχε γίνει».

«Έχω να δω το Βασίλη έντεκα μήνες»
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της πρώην συζύγου του θύματος, ο Μάριος Λουκόπουλος είχε επικοινωνία με τον εραστή της ακόμα κι όταν η ίδια είχε διακόψει κάθε είδους σχέσεις μαζί του.
«Τον Τσαγκάρη τον είδα τελευταία φορά τη Μ. Παρασκευή του 2016, όταν κλήθηκε για να καταθέσει για την επικοινωνία που είχε με μένα και τον Μάριο τη Μ. Δευτέρα. Από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα, δεν είχα καμία απολύτως επικοινωνία με τον Τσαγκάρη. Μάθαινα, όμως, ότι ο Τσαγκάρης και ο Μάριος μιλάνε και αυτό ήταν κάτι που με ενοχλούσε. Δεν ξέρω τι λέγανε οι δυο τους, όμως, όσες φορές είχα συναντήσει τυχαία τον Μάριο, στο σχολείο των παιδιών, μού έλεγε ότι με τον Βασίλη τα λένε, και ότι του έχει εκμυστηρευθεί αρκετά πράγματα. Απ’ όσο καταλάβαινα, δηλαδή, ο Βασίλης και ο Μάριος δεν είχαν καμία διένεξη μεταξύ τους. Ποτέ δεν μου είχε πει ο ένας ή ο άλλος, ότι είχε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα ανάμεσά τους. Πώς φτάσαμε σήμερα σ’ αυτό το σημείο, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Ακόμη και τώρα δεν έχω πιστέψει αυτά που μου λέτε. Με τον Μάριο μπορεί να είχαμε όλα αυτά τα προβλήματα που σας είπα παραπάνω, αλλά δεν έπαψα ποτέ να τον αγαπώ. Μάλιστα, σε όσους έλεγα ότι τον αγαπώ ακόμα, μου έλεγαν ότι είμαι τρελή».

Η μαραθώνια απολογία
Περισσότερες από επτά ώρες κράτησε η απολογία του Βασίλη Τσαγκάρη η οποία διαφοροποιήθηκε σε πολλά σημεία από ότι η αρχική. Ο Παραολυμπιονίκης ενώπιον του ανακριτή παραδέχτηκε ότι το 22αρι περίστροφο ήταν δικό του κι όχι του θύματος όπως είχε πει αρχικά στους αστυνομικούς, ωστόσο συνέχισε τους ισχυρισμούς ότι το χρησιμοποίησε, καθώς βρίσκονταν σε αμυντική θέση. Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή του επιβλήθηκε ο κατ΄ οίκον ηλεκτρονικός περιορισμός με βραχιολάκι, ενώ ο 39χρονος δράστης κατά την έξοδο του από τα δικαστήρια δήλωσε: «Ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου τη Δικαιοσύνη και εσάς για τα καλά σας λόγια. Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό που έγινε. Εύχομαι να μην συμβεί ποτέ σε κανένα άνθρωπο αυτό που έγινε»