Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ο κυκλώνας Ντέμπι χτύπησε την Αυστραλία. ΦΩΤΟ

Στην Αυστραλία, στο νοτιοανατολικό Κουίνσλαντ έχουν κλείσει όλα τα σχολεία, λόγω φόβων για εκτεταμένες πλημμύρες μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ντέμπι.
Η καταιγίδα, πλέον, έφτασε στα νοτιοανατολικά της πολιτείας αφήνοντας πίσω της μεγάλες καταστροφές στα βόρεια, όπου σάρωσε για δύο ημέρες.

Παρότι δεν χαρακτηρίζεται πια κυκλώνας, όπως γράφει το BBC, η Ντέμπι αναμένεται να φέρει σήμερα στο Μπρισμπέιν έντονες βροχές. Η αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ κάλεσε τις επιχειρήσεις να μείνουν κλειστές και τους δημοσίους υπαλλήλους να μείνουν στα σπίτια τους. Κλειστά είναι και όλα τα σχολεία σε ακτίνα περίπου 600 χιλιομέτρων, δηλαδή 1049 σχολεία και 937 παιδικοί σταθμοί.
Προβλήματα αναμένονται και στις δημόσιες μεταφορές.
Στις περιοχές από όπου η Ντέμπι έχει ήδη περάσει, τουλάχιστον 61.000 σπίτια παραμένουν χωρίς ρεύμα ενώ έχουν καταγραφεί μεγάλες ζημιές σε κτίρια και καλλιέργειες ζαχαροκάλαμων και ντομάτας.
Ειδικοί εκτιμούν πως ο κυκλώνας είναι πιθανό να έχει προκαλέσει ζημιές και στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.
Περισσότεροι από 50 άνθρωποι διασώθηκαν από αυτοκίνητα που εγκλωβίστηκαν στα νερά.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΝΤΕΜΠΙ