Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Βροχερός αναμένεται ο καιρός σήμερα στην Κύπρο



Ασθενής, σχετικά χαµηλή, πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αραιή σκόνη, µέχρι και το βράδυ της Πέµπτης.


Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, από µέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ τοπικά αναµένεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές ή και να σηµειωθεί µεµονωµένη καταιγίδα. Αργά το απόγευµα ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί µέτριοι, 4 µποφόρ, αλλά παροδικά στα ανατολικά και νότια ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα δυτικά και τα νότια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά, κυρίως στα δυτικά, θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια µέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, περίοδοι µε συννεφιά θα εναλλάσσονται µε διαστήµατα µε κυρίως αίθριο καιρό και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τα περισσότερα φαινόµενα αναµένονται το µεσηµέρι και το απόγευµα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση την Παρασκευή και µη αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο και την Κυριακή.