Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Οκτώ μέρες πίσω από τα σίδερα για την υπόθεση οπλισμού και ναρκωτικών

Δεν έφερε ένσταση στην κράτηση τους, για περίοδο 8 ημερών, ο δικηγόρος των τριών προσώπων, 38,31 και 27 ετών, που συνελήφθησαν μετά τη χθεσινή επιχείρηση της ΥΚΑΝ στη Λεμεσό, όπου εντοπίστηκαν ναρκωτικά , οπλισμός και εκρηκτικές ύλες.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν, κάνναβη μεικτού βάρους 13,2 κιλά, 42 γραμμάρια ρητίνη κάνναβης, 43,4 γραμμάρια κοκαΐνης, αμφεταμίνες βάρους 2,3 κιλών, ένα πυροβόλο όπλο Καλάσνικοφ με δυο γεμιστήρες, 27 πλήρη φυσίγγια 7,62 χιλιοστών, 12 πλήρη φυσίγγια 9 χιλιοστών, εκρηκτική ύλη και δυο πυροκροτητές, καθώς και χρηματικό ποσό.
Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, μετά από πληροφορία, η ΥΚΑΝ έθεσε χθες υπό παρακολούθηση το χώρο του κοινοτικού γηπέδου Πάνω Πολεμιδιών, με τον οποίον σχετίζονται οι πρώτοι δυο ύποπτοι, όταν γύρω στις 18:00 θεάθηκε ο δεύτερος να εισέρχεται με το όχημα του.
Στην παρουσία των μελών της ΥΚΑΝ, ο 31χρονος επιχείρησε να διαφύγει αρχικά με το όχημα και στη συνέχεια πεζός, ωστόσο ανακόπηκε και συνελήφθη, ενώ ο 38χρονος,  που βρισκόταν πεζός στο χώρο, άρχισε να τρέχει, καταδιώχθηκε και συνελήφθη στην αυλή γειτονικής κατοικίας μετά τη ρίψη δυο προειδοποιητικών πυροβολισμών.
Σε έρευνα που έγινε στο όχημα του 31χρονου, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 555 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των €1,240, ενώ στην κατοχή του 38χρονου εντοπίστηκε ποσότητα κοκαΐνης μεικτού βάρους 0,4 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των €3,090. Επίσης στο έδαφος, δίπλα από τον 38χρονο, ανευρέθηκε ένα σακουλάκι που περιείχε γαλάζια χάπια βάρους 36 γραμμαρίων, τα οποία πιστεύεται ότι είναι αμφεταμίνες.  Στο αυτοκίνητο του 38χρονου εντοπίστηκαν και εννέα αεροστεγείς συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης βάρους 11 κιλών και το αυτόματο πυροβόλο όπλο με τις δύο γεμιστήρες.
Ακολούθησε έρευνα στο εμπορευματοκιβώτιο, τα κλειδιά του οποίου είχε ο 38χρονος, και στο οποίο εντοπίστηκαν  αριθμός δισκίων, βάρους 247 γραμμαρίων, τα οποία πιστεύεται ότι είναι αμφεταμίνες, τέσσερα γραμμάρια κάνναβη, οκτώ γραμμάρια κοκαΐνη, ποσότητα ρητίνης κάνναβης βάρους 42 γραμμαρίων και δύο νάιλον σακούλια με δύο κιλά αμφεταμίνης. Επίσης εντοπίστηκαν 41 πλήρη φυσίγγια, εκρηκτική ύλη και δύο πυροκροτητές.
Ο τρίτος ύποπτος συνελήφθη στην οικία του, όταν από έρευνα που έγινε εντοπίστηκε κάνναβη βάρους ενός κιλού και 600 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 35 γραμμαρίων, 33 γραμμάρια ουσίας που πιστεύεται ότι είναι αμφεταμίνες και το χρηματικό ποσό των €205.
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 1ος ύποπτος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν ενώ ο 31χρονος και ο 27χρονος παραδέχθηκαν την κατοχή όσων εντοπίστηκαν στο όχημα και στην οικία, αντίστοιχα.
Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ακόμη πως γίνονται έρευνες για διακρίβωση της προέλευσης των ναρκωτικών και θα ζητηθεί η συνδρομή της Ιντερπόλ, καθώς ο αεροστεγής τρόπος συσκευασίας των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στο όχημα του 1ου υπόπτου, υποδηλώνει πως εισήχθηκαν από το εξωτερικό.
Επίσης, γίνονται έρευνες για τυχών συνεργάτες και θα ζητηθεί η έκδοση εντάλματος αποκάλυψης των τραπεζικών λογαριασμών των υπόπτων, εναντίον των οποίων εξετάζονται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εισαγωγή, κατοχή, κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Ο δικηγόρος τους ανέφερε πως οι ύποπτοι βρίσκονται στη διάθεση των αστυνομικών ανακριτών και δεν φέρουν ένσταση στην κράτηση τους και το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης τους.


κυπε