Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Δείτε τις εξελίξεις γύρω από την έκρηξη και πυρκαγιά σε κτήριο της Λεμεσού


Όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται σε σχέση με την έκρηξη που σημειώθηκε στις 7:30 το πρωί στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στη διασταύρωση των φώτων τροχαίας του Αριέλ, στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η έκρηξη προκλήθηκε από μηχάνημα του Ινστιτούτου Αισθητικής που λειτουργεί στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, ενώ πριν από τρεις μέρες καταγγέλθηκε απόπειρα εμπρησμού στο Ινστιτούτο.
Η έκρηξη που προκλήθηκε και ακολούθως η φωτιά που ξέσπασε, πανικόβαλε τους διερχόμενους στον πολυσύχναστο κόμβο και τους περίοικους.
Την ώρα της κυκλοφοριακής αιχμής ακούστηκε η ισχυρότατη έκρηξη, σπασμένα γυαλιά εκτοξεύτηκαν σε μεγάλη απόσταση, ενώ πυκνός μαύρος καπνός άρχισε να βγαίνει από το κτήριο, όπως και αποπνικτική μυρωδιά από τα καμένα πλαστικά υλικά.
Επί τόπου έσπευσαν κι αντιμετώπισαν την φωτιά πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο μισή ώρα μετά την εκδήλωσή της.

Από τις πρώτες έρευνες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, δεν διαφάνηκε να βρισκόταν οποιοδήποτε πρόσωπο στο χώρο την ώρα της έκρηξης και της πρόκλησης της φωτιάς.