Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Δείτε τι καιρό θα κάνει στην Κύπρο σήμερα



Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα.
Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ και παροδικά το απόγευµα, στα προσήνεµα παράλια, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθµούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 18 στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά αργότερα τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 9 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται πρόσκαιρες νεφώσεις.

Τη ∆ευτέρα, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, η οποία αναµένεται να δώσει κατά διαστήµατα µεµονωµένες βροχές ενώ µετά το µεσηµέρι δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί και µεµονωµένη καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή το Σάββατο, ενώ µέχρι τη ∆ευτέρα αναµένεται σταδιακή µικρή άνοδος.