Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Δείτε τι λέχθηκε στο δικαστήριο για την υπόθεση εναντίον του μητροπολίτη Λεμεσού



Με τους ισχυρισμούς της Μαρίας Θεοδούλου ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος “είναι απατεώνας” και με την ένσταση του συνηγόρου υπεράσπισης του Μητροπολίτη Αθανάσιου, Μάριου Χαρτζιώτη, ότι δεν θα ανεχθεί άλλους παρόμοιους χαρακτηρισμούς για ένα δημόσιο πρόσωπο, συνεχίστηκε σήμερα η ακρόαση της της αγωγής που καταχωρήθηκε εναντίον του Μητροπολίτη Αθανάσιου, του ηγούμενου Επιφάνιου, της Μονής Μαχαιρά, της Εκκλησίας της Κύπρου και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, για πράξεις και παραλείψεις τους.


Κατά τη διάρκεια της αντεξέτασής της, από το συνήγορο υπεράσπισης της Εκκλησίας της Κύπρου, Λεωνίδα Γεωργίου, η μητέρα του 44χρονου σήμερα μοναχού είπε πως ο γιος της στο περιβάλλον που ζει σήμερα δεν λειτουργεί με τη δική του θέληση και ότι όσο έξυπνος και μορφωμένος και να είναι δεν είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις παγίδες και τις κακοτοπιές μόνος του.

“Οποιοσδήποτε και να είναι, όσο έξυπνος και να είναι, εξαρτάται ποιον έχει απέναντι του και πόσο απατεώνας μπορεί να είναι αυτός (εννοώντας τον Μητροπολίτη Αθανάσιο)”, είπε η κ. Θεοδούλου ενώπιον του Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Χάρη Πογιατζή.

Ο ισχυρισμός της κ. Θεοδούλου προκάλεσε την ένσταση του συνηγόρου του Μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος κάλεσε το δικαστήριο όπως διακόπτει τη μάρτυρα, όταν προβαίνει σε τέτοιους χαρακτηρισμούς.

“Δεν μπορεί η μάρτυρας να εκστομίζει τέτοιους χαρακτηρισμούς για ένα δημόσιο πρόσωπο”, είπε ο κ. Χαρτζιώτης.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Εκκλησίας της Κύπρου, αναφέρθηκε στο ημερολόγιο της ενάγουσας, στο οποίο αναφέρει ότι η Ιερά Σύνοδος έχει καταδικάσει τον Μητροπολίτη Λεμεσού, με την Μαρία Θεοδούλου να παραδέχεται πως το έχει γράψει, ωστόσο, δεν το ισχυρίζεται πλέον.

Ο κ. Γεωργίου υπέβαλε στη μητέρα του μοναχού ότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού “είναι ένα έντιμος άνθρωπος και κανένας δεν τον έχει καταδικάσει ποτέ”, για να σημειώσει ότι όλοι τον επαινούν για το έργο του.

Σε ερώτηση εάν ο γιος της πάσχει σήμερα από κατάθλιψη, η κ. Θεοδούλου απάντησε πως δεν είναι γιατρός για να ξέρει, ενώ σημείωσε πως η τελευταία φορά που τον έχει δει ήταν τα περασμένα Χριστούγεννα.

Η υπεράσπιση της Εκκλησίας της Κύπρου υπέβαλε στην ενάγουσα ότι ο γιος της είναι ευτυχισμένος τόσα χρόνια που βρίσκεται στο μοναστήρι, με τη Μαρία Θεοδούλου να απαντά ότι αν είναι καλά είναι λόγω των δικών της παρεμβάσεων και ενεργειών που έκανε τόσα χρόνια.

“Οι ενέργειες που κάναμε εμείς εδώ κάτω τον εμπόδισαν και τον κρατούν στην κατάσταση που είναι σήμερα. Αλλιώς ποιος ξέρει πως θα ήταν ο Γιώργος σήμερα... Δεν είναι ευτυχισμένος”, είπε στο δικαστήριο η κ. Θεοδούλου.

Σε ό,τι αφορά στα όσα είπε ότι της είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, δηλαδή “να προσέξει το γιο της, γιατί θα της τον κατέστρεφαν”, ο κ. Γεωργίου υπέβαλε στην ενάγουσα ότι από την εμπάθεια και το μίσος της εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού έβαλε λόγια στο στόμα του Αρχιεπισκόπου, ώστε να πλήξει τον Αθανάσιο.

Σε άλλη ερώτηση αν αληθεύει ότι έγινε εκπομπή για το θέμα στο “Κουτί της Πανδώρας” του Βαξεβάνη, αλλά δεν παίχτηκε ποτέ από το ΡΙΚ, παρά μόνο από την ΕΡΤ, επειδή θεωρήθηκε λιβελλογράφημα, η κ. Θεοδούλου είπε: “Ναι, έτσι μου είπαν κι εμένα από το ΡΙΚ, αλλά εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν λόγω λιβέλλου. Για μένα ήταν άλλοι οι λόγοι. Δεν με έπεισε η δικαιολογία τους”.

Με την ολοκλήρωση της αντεξέτασης του συνήγορου, Λεωνίδα Γεωργίου, το λόγο πήρε η δικηγόρος του Γενικού Εισαγγελέα, Θεανώ Μαυρομουστάκη, η οποία ανέφερε πως υιοθετεί όλες τις αντεξετάσεις των συναδέλφων της.

Η διαδικασία διακόπηκε, για να συνεχιστεί στις 3 Απριλίου, στις 10:30.



ΚΥΠΕ