Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Έχασε 106 κιλά. ΦΩΤΟ

Πριν από τρία χρόνια, η ιστορία του Arya Permana είχε κάνει τον γύρω του κόσμου, αποκτώντας τον τίτλο του πιο χοντρού παιδιού, καθώς εκείνη την περίοδο ζύγιζε ούτε λίγο, ούτε πολύ, όσο έξι συνομήλικοί του. Δηλαδή 191 κιλά...

Η εικόνα του αυτή κινητοποίησε αρκετό κόσμο, καθώς η ζωή του κινδύνευε και ο 13χρονος Ινδός έβαλε δαχτυλίδι στο στομάχι του, με αποτέλεσμα πλέον να ζυγίζει 85 κιλά και να ζει μία φυσιολογική ζωή, έχοντας χάσει 106 κιλά.


«Είμαι χαρούμενος τώρα, γιατί μπορώ να κάνω τα πάντα και να πάω οπουδήποτε. Δεν μπορούσα να παίξω ποδόσφαιρο ή μπάντμπιντον, αλλά τώρα μπορώ», λέει γεμάτος χαρά πλέον για τη νέα ζωή που έχει μπροστά του.

Και πως να μην είναι χαρούμενος, καθώς όταν ήταν 10 ετών δεν μπορούσε να περπατήσει συνεχόμενα ούτε 5 μέτρα, ενώ αναγκαζόταν να πλένεται έξω από το σπίτι, καθώς δεν χώραγε στο μπάνιο.

Οι γονείς του έχουν αναγνωρίσει το λάθος που έκαναν, καθώς όπως έχουν παραδεχθεί... «Φταίμε γιατί ότι ήθελε του το δίναμε. Έφτασε στο σημείο να τρώει έξι πακέτα νουντλς την ημέρα, τηγανιτό κοτόπουλο και αναψυκτικά».
Αξίζει να σημειώσουμε πως σε κάποια φάση, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν να τρέφεται υγιεινά, όμως δεν τα κατάφερε. Έτσι κατέφυγε στην λύση της επέμβασης, καθώς η κατάσταση αυτή έθετε σε κίνδυνο την ζωή του, με την όλη διαδικασία να κρατάει 5 ώρες και να γίνεται ο μικρότερος σε ηλικία άνθρωπος που έχει υποβληθεί σε κάτι ανάλογο.
Επειδή του άρεσε πολύ το φαγητό, το πρώτο μήνα συνέχισε να τρώει μεγάλες ποσότητες, όμως αμέσως μετά έκανε εμετό. Έτσι άρχισαν να μειώνονται οι ποσότητες, βάζοντας στο διαιτολόγιό του ψάρια, σούπες λαχανικών και φρούτα.
Πλέον το επόμενο βήμα είναι να φτιάξει το δέρμα του σώματός του που κρέμεται από το ξεχείλωμα που είχε υποστεί λόγω του υπερβολικού βάρους.