Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Νέα στοιχεία για το πτώμα της γυναίκας από τις Φιλιππίνες

Στον εντοπισμό της εξάχρονης κόρης της γυναίκας από τις Φιλιππίνες, το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε σε φρεάτιο στο παλαιό μεταλλείο Μιτσερού, στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας.
Το κοριτσάκι είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο μαζί με την άτυχη γυναίκα, από φίλη της.
Με το πρώτο φως της ημέρας επανήρχισαν οι έρευνες στο Μεταλλείο, όπου έσπευσαν αργά χθες το απόγευμα οι ανακριτές της υπόθεσης αναζητώντας ίχνη και στοιχεία, τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν στον εντοπισμό του παιδιού. Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το παιδί να είχε την ίδια τραγική κατάληξη με την μητέρα του.  
Σε σχέση με την υπόθεση συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Λάρνακα  Ρουμάνος, 33 χρόνων, ο οποίος είναι και ο πατέρας του παιδιού.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, μιλώντας στο Τρίτο, είπε ότι οι έρευνες για την εξάχρονη επικεντρώνονται στην περιοχή του μεταλλείου του Μιτσερού στη βάση κάποιων δεδομένων. Επισήμανε ωστόσο ότι δεν αποκλείεται να επεκταθούν στη Λάρνακα ή και αλλού.
Ο κύριος Αγγελίδης χαρακτήρισε τις έρευνες στο μεταλλείο πολύ δύσκολες. Για αυτό το λόγο, πρόσθεσε, διεξάγονται σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και με άτομα που γνωρίζουν καλά τόσο το χώρο του μεταλλείου, όσο και τη γύρω περιοχή.
Ανέφερε επίσης ότι στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης αξιολογούνται παράλληλα τα στοιχεία του φακέλου που είχε σχηματιστεί όταν η άτυχη γυναίκα και το κοριτσάκι της είχαν δηλωθεί ελλείπουσες, πέρσι τον Μάϊο.
Το νήμα σε σχέση με την ταυτότητα της 38χρονης γυναίκας άρχισε να ξετυλίγεται, όταν φίλη της αναγνώρισε τα σκουλαρίκια που φορούσε.
Η νεκροτομή δεν κατέδειξε τα αίτια του θανάτου της και οι αρχές βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστοπαθολογικών εξετάσεων για επιβεβαίωση.
Εναντίον του 33χρονου, ο οποίος οδηγείται σε λίγο ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησής του,  διερευνάται το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης.