Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Αρχισε η άντληση νερού στο Μιτσερό που βρέθηκε το πτώμα της 38χρονης

Την Πέμπτη ξεκινά η μεγάλη επιχείρηση άντλησης νερού από το φρεάτιο μεταλλείου από μέλη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και την ΕΜΑΚ σε συνεργασία και με ιδιωτική εταιρεία, για τη δολοφονία της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες και την εξαφάνιση της εξάχρονης κόρης της.

Για τη χρονική διάρκεια της επιχείρησης το πιθανότερο είναι να χρειαστούν δύο με τρεις μέρες, καθώς στο φρεάτιο υπάρχουν γαλαρίες και λάσπη και η προσπάθεια αναμένεται να είναι επίπονη.
Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας είπε πως η Υπηρεσία θα συνεργαστεί με ιδιώτη που θα κάνει την άντληση με τη χρήση μηχανημάτων που κατεβαίνουν σε μεγάλο βάθος, σημειώνοντας πως το βάθος του φρεατίου είναι περίπου 130 μέτρα.
Ερωτηθείς για τον χρόνο που θα χρειαστεί για αυτή τη διαδικασία, ο κ. Τράγκολας είπε πως αυτό είναι κάτι που θα αξιολογήσουν όταν αρχίσει η άντληση ανάλογα με τις δυνατότητες των αντλιών. «Θα ξεκινήσει η άντληση και θα δούμε», ανέφερε, σημειώνοντας πως κατά την όλη επιχείρηση στο φρεάτιο θα γίνει επίσης χρήση κάμερας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Σκοπός είναι να μπορέσει να διαφανεί από τις κάμερες εάν υπάρχουν άλλα στοιχεία ή οποιοδήποτε άλλο τεκμήριο για την εν λόγω υπόθεση.
Κλιμάκια των δύο Υπηρεσιών σε πρώτο στάδιο άρχισαν έρευνες χθες Τετάρτη με κάμερα, που διαθέτει οπτικές ίνες. Κατέβασαν στο φρεάτιο και προβολέα για να έχουν οι χειριστές καθαρή εικόνα. Η κάμερα μπορεί να κατέβει μέχρι 50 μέτρα βάθος.Marry Rose Tiburcio στην οποία ανήκει το πτώμα, σύμφωνα με τα πιθανά σενάρια, που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μιτσερού, έδωσε κάποιους ισχυρισμούς στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, ωστόσο το Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτησή του.
Ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πού βρισκόταν η 38χρονη και η 6χρονη κόρη της, ενώ πίστευε ότι είχαν φύγει στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση του φόνου εκ προμελέτης.
Ο ύποπτος αντιμετωπίζει τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και της απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης.