Κυριακή, 28 Απριλίου 2019

Δείτε τι βρέθηκε μέσα στην πρώτη βαλίτσα της Κόκκινης Λίμνης

Σε δηλώσεις προέβη ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, μετά την ανάσυρση της πρώτης βαλίτσας από την κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό.

Σύμφωνα όσα δήλωσε, «μετά από μεγάλη και επίπονη προσπάθεια και πολλές δυσκολίες έχει ανασυρθεί από την λίμνη μια ταξιδιωτική βαλίτσα, η οποία είχε μέσα πτώμα γυναίκας και ένα τσιμεντομπλοκ».
Ανέφερε ότι η σορός εξετάστηκε από ιατροδικαστή και βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση. Θα γίνουν επιστημονικές και άλλες εξετάσεις για να διακριβωθεί η ταυτότητα της γυναίκας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σορός δεν ανήκει σε μικρό παιδί αλλά σε ενήλικη γυναίκα. Οι εικασίες στρέφονται στην 31χρονη Maricar Valdez Arquila και στην 36χρονη Livia Florentina Bunea
Εξήγησε ότι σήμερα θα συνεχίσουν οι έρευνες για σκοπούς διερεύνησης αλλά δεν θα γίνει άλλη προσπάθεια ανάσυρσης της δεύτερης βαλίτσας σήμερα. Θα διενεργηθούν εξετάσεις και πιθανόν να γίνει αύριο η ανάσυρση. Επεσήμανε δε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα.
Με ρομποτική κάμερα συνεχίζονται και οι έρευνες για να εντοπιστεί και τρίτη βαλίτσα. Όπως φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ύποπτος ίλαρχος, είχε πετάξει στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, απέναντι ακριβώς από το φρεάτιο του παλιού μεταλλείου, τρεις γυναίκες, αφού τις δολοφόνησε.  Πρόκειται για την Livia Florentina Bunea 36 ετών από την Ρουμανία και την 8χρονη κόρη της, Elena Natalia Bunea, όπως και την Maricar Valdez Arquila, 31 ετών από τις Φιλιππίνες.

Οι έρευνες στην λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο επικεντρώνονται στον εντοπισμό της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες, η οποία επίσης δολοφονήθηκε.