Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Στους 31 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία στην Κύπρο. Βροχές τις επόμενες μέρες

Ασθενής ψηλή πίεση, που υποχωρεί από την Πέμπτη, επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν σύντομα βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νότιοι, ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα παρατηρηθούν αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, που δυνατό να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές.
Την Πέμπτη θα  παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως μέσες και ψηλές νεφώσεις, που αναμένεται να δώσουν τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.