Κυριακή 21 Απριλίου 2019

ΠΑΟΚ. Άξιος πρωταθλητής Ελλάδος

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι πρωταθλητής Ελλάδας για το 2019, επίτευγμα που καταγράφεται για τρίτη φορά στην Ιστορία του, ύστερα από τους τίτλους που είχε κατακτήσει το 1976 και το 1985. 

Στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε 5-0, στη «φλεγόμενη» Τούμπα, το Λεβαδειακό με τα γκολ των Σάκχοφ (3΄, 60΄), Μπίσεσβαρ (8΄ πέναλτι), Βαρέλα (53΄) και Σφιντέρσκι (81΄), δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενο πάρτι στη Θεσσαλονίκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις καθυστερήσεις του αγώνα πέρασε ως αλλαγή ο τραυματίας Βιεϊρίνια, για να παραλάβει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και να υψώσει το τρόπαιο μπροστά στους οπαδούς του που παραληρούν.
Στη φιέστα τίτλου που στήθηκε στην κατάμεστη Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έκανε τη… δουλειά του και το γιόρτασε δεόντως. «Καθάρισε» εύκολα τον Λεβαδειακό και στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλητής Ελλάδας.
Ο «Δικέφαλος» δεν συνάντησε την παραμικρή αντίσταση από τους Βοιωτούς και χάρη στα γρήγορα γκολ που πέτυχε επικράτησε 5-0 «στέλνοντας» στον έβδομο ουρανό τον κόσμο του.
Αγωνιστικά το παιχνίδι είναι ανάξιο κριτικής. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, δεν έδωσε καν δικαίωμα στον ήδη υποβιβασμένο Λεβαδειακό να του χαλάσει το «πάρτι» και κατέκτησε μια στροφή πριν από το φινάλε της Super League, τον τίτλο πανάξια μετά από 34 χρόνια.