Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Δείτε όλα τα νεότερα σχετικά με το πτώμα 38χρονης από τις Φιλιππίνες που βρέθηκε στο ΜιτσερόΔιατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε την Παρασκευή το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον των δύο ύποπτων Ελληνοκυπρίων που συνελήφθησαν χθες βράδυ σε σχέση με την υπόθεση εντοπισμού νεκρής γυναίκας στο μεταλλείο Μιτσερού.


Πρόκειται για δύο πρόσωπα ηλικίας 35 και 30 χρόνων, τα οποία συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η νεκρή 38χρονη Marry Rose εντοπίστηκε σε φρεάτιο μεταλλείου, μετά από πληροφορία που λήφθηκε στην Αστυνομία την περασμένη Κυριακή.

Για την υπόθεση είχε συλληφθεί, βάσει δικαστικού εντάλματος την περασμένη Τρίτη, ο πρώην σύντροφός 33χρόνων με καταγωγή από τη Ρουμανία, ο οποίος αφέθηκε σήμερα ελεύθερος.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι του 35χρονου, εκείνος προσπάθησε να καταπιεί κάρτα αλλά έγινε αντιληπτός από τα μέλη του ΤΑΕ.
Ο ένας εκ των συλληφθέντων είναι το πρόσωπο με το όνομα «Ορέστης», με τον οποίο η άτυχη γυναίκα σύμφωνα με την κατάθεση της συγκατοίκου της θα είχε συνάντηση πριν εξαφανιστεί.

Στο δικαστήριο σήμερα εμφανίστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας ο ανακριτής της υπόθεσης, υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, ο οποίος ανέφερε ότι εναντίον τους διερευνώνται τα παρακάτω αδικήματα:

Για τον 30χρονο: Φόνος εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, απαγωγή με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος

Για τον 35χρονο: Φόνος εκ προμελέτης, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, απαγωγή με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα καταστροφής τεκμηρίου, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία

Σύμφωνα με τον ανακριτή, η Marry Rose γνώρισε τον «Ορέστη» (ο 35χρονος συλληφθείς) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μετά τη γνωριμία τους ο «Ορέστης» της ζήτησε να πάρει μαζί της και την κόρη της γιατί ήθελε να την γνωρίσει στις δικές του κόρες. Η φίλη και συγκάτοικος της Marry ωστόσο προσπάθησε να την αποτρέψει για να μην πάει στο ραντεβού. Έκτοτε η Marry αγνοείται.

Οι αρχές, όπως δήλωσε ο υπαστυνόμος στο δικαστήριο, παρέλαβαν ως τεκμήρια και για εξετάσεις το τηλέφωνο και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του ύποπτου. Στις 18 Απριλίου εκδόθηκε ένταλμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση, συνδέεται με το προφίλ «Ορέστης» στο Facebook. Βάσει των στοιχείων που εξασφαλίστηκαν από την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία σύνδεση του εν λόγω προφίλ πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα, εντοπίστηκε το πτώμα και διεγράφη το προφίλ «Ορέστης».

Εναντίον των δύο υπόπτων εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι του 35χρονου, εκείνος προσπάθησε να καταπιεί κάρτα αλλά έγινε αντιληπτός από τα μέλη του ΤΑΕ. 

Ανακρινόμενοι, οι δύο ύποπτοι αρνούνται ανάμιξη στην υπόθεση, ενώ στο σπίτι του δεύτερου υπόπτου εντοπίστηκε σχοινί, όμοιο με αυτό που ήταν δεμένο το θύμα. Η Αστυνομία θα διεξάγει περαιτέρω έρευνες στη Λάρνακα, με σκοπό την λήψη μαρτυριών και πληροφοριών για την άτυχη Marry.

Ο 30χρονος κατά την έρευνα στο σπίτι του είπε: «Σας δίνω τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τον έχω δύο με τρία χρόνια». Από έρευνες όμως που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι είχε αντικατασταθεί ο σκληρός δίσκος στις 20 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. 

Σχετικά με το τηλέφωνο, δήλωσε ότι το είχε στην κατοχή του από το 2016, αλλά μετά από εξετάσεις, αποδείχθηκε ότι αυτό χρησιμοποιήθηκε το 2018 στο διαδίκτυο. «Όταν είδαμε ότι ο πρώτος μάς είπε ψέματα, εκδώσαμε ένταλμα σύλληψης. Ο άνθρωπος που έκανε τον φόνο και πέταξε το θύμα πρέπει να ξέρει που είναι το φρεάτιο», ανέφερε στο δικαστήριο ο υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης.

Ο μάρτυρας συμπλήρωσε ότι στο προφίλ του 35χρονου (σ.σ. «Ορέστης») υπήρχε φωτογραφία του 30χρονου, για την οποία ο τελευταίος έδωσε μια δικαιολογία, η οποία διερευνάται από την Αστυνομία.

Ο δικηγόρος του 30χρονου έφερε ένσταση στο αίτημα για την οκταήμερη κράτηση του πελάτη του, αναφέροντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Τόνισε ότι η Αστυνομία δεν έχει κανένα άλλο στοιχείο που να τον συνδέει με την υπόθεση, πέρα από τη φωτογραφία που βρέθηκε στο προφίλ «Ορέστης Αποελ». Ο δικηγόρος του 35χρονου από τη μεριά του δεν έφερε καμία ένσταση.

Οι αρχές διερευνούν κατά πόσον οι δύο συλληφθέντες Ελληνοκύπριοι γνωρίζονταν μέσω της υπηρεσίας τους στην Εθνική Φρουρά και αναμένεται να θέσουν στο "μικροσκόπιο" στοιχεία που ενδεχομένως να οδηγούν σε συνεννόηση μεταξύ τους, ως προς τη χρήση του επίμαχου προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.https://www.kathimerini.com.cy/gr/kypros/mitsero-to-profil-orestis-diegrafi-otan-entopistike-to-ptwma