Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Στην 38χρονη από τις Φιλιππίνες ανήκει το πτώμα στο Μιτσερό. Είχε εξαφανιστεί και η κόρη της



Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του πτώματος γυναίκας που ανευρέθηκε προχθές σε φρεάτιο εγκαταλελειμμένου λατομείου στο χωριό Μιτσερό της Κύπρου.

Η αστυνομία ταυτοποίησε τη γυναίκα. 

Επισημαίνεται βεβαίως ότι οι αρχές αναμένουν και την τελική επιβεβαίωση σε σχέση με την ταυτότητα του θύματος από τις εξετάσεις DNA.



Πρόκειται για την 38χρονη MARRY ROSE TIBURCIO  από τις Φιλιππίνες. Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι, μαζί με την γυναίκα που είχε δηλωθεί ως εξαφανισθείσα και η 6χρονη κόρη της η οποία δεν έχει εντοπιστεί. 




Εκφράζονται φόβοι, για την ζωή του παιδιού και για αυτό η αστυνομία ερευνά εκ νέου το φρεάτιο στο λατομείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φρεάτιο έχει βάθος 130 μέτρα και το πτώμα της Μαρί Ροουζ εντοπίστηκε γιατί οι πρόσφατες βροχές ανέβασαν τη στάθμη του νερού και το έφεραν στην επιφάνεια. Η Μαρί Ρόουζ αναγνωρίστηκε από φίλη της η οποία βεβαίωσε ότι τα σκουλαρίκια που φορούσε ανήκουν στην εξαφανισθείσα από τις 5 Μαΐου 2018 . 


Η αστυνομία συνέλαβε τον 33χρονο Ρουμάνο σύντροφο του θύματος, ο οποίος ανακρίνεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 33χρονος δεν παραδέχεται τη δολοφονία και δεν δίνει καμία πληροφορία για το 6χρονο κοριτσάκι. Αστυνομικές πηγές θεωρούν πολύ πιθανόν να έχει δολοφονηθεί και το παιδί, αφού δεν υπάρχει κανένα ίχνος που να φανερώνει ότι βρίσκεται στη ζωή από τις 5 Μαΐου 2018.

https://www.protothema.gr/greece/article/882814/thriler-me-to-ptoma-tis-38hrnis-stin-kupro-fovoi-gia-tin-6hroni-kori-tis/


Στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας βρίσκεται ο 33χρονος συλληφθείς για διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προ μελέτης, αναφορικά με τον εντοπισμό πτώματος στο εγκαταλελειμμένο λατομείο του Μιτσερού. Ο 33χρονος πρώην συμβίος, της ελλείπουσας στην οποία κλείδωσαν οι έρευνες δεν παραδέχεται εμπλοκή στο έγκλημα.
Η ελλείπουσα στην οποία κατέληξαν οι ανακριτές είναι η Mary Rose Tiburcio. Το σενάριο αυτό ωστόσο αναμένεται να επιβεβαιωθεί 100% μετά και την παραλαβή των εξετάσεων dna. Ο 33χρονος σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ Έλενα Λουκά, από την περιοχή όπου διεξάγονται νέες έρευνες, φέρεται να ανέφερε στους ανακριτές ότι πίστευε ότι η 33χρονη βρισκόταν στο εξωτερικό έχοντας μαζί και το 6χρονο κοριτσάκι τους.
Οι εξελίξεις θα είναι περαιτέρω δραματικές, εάν δεν εντοπιστεί το παιδί, το οποίο είχε δηλωθεί ως ελλείπον μαζί με την μητέρα του, Mary Rose, τον Μάιο του 2018.
Μοναδικός στόχος των ερευνών αυτή την ώρα, είναι ο εντοπισμός του παιδιού και παράλληλα οι περαιτέρω αναφορές του 33χρονου στους ανακριτές, o οποίος θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον Δικαστηρίου Λευκωσίας. 
Υπενθυμίζεται ότι οι ανακριτές οδηγήθηκαν στην αρχική ταυτοποίηση της άτυχης γυναίκας, που φέρεται να είναι ασιατικής καταγωγής και πιο συγκεκριμένα από τις Φιλιππίνες, μετά από σχετική αναγνώριση των σκουλαρικιών της, από οικείο – φιλικό της πρόσωπο. Τα ευρήματα της μεταθανάτιας ιατροδικαστικής εξέτασης χθες κατέδειξαν, μεταξύ άλλων, το ύψος της άτυχης γυναίκας, καθώς επίσης και το μήκος των μαλλιών της. Περιγράφεται ως 1.50 μέχρι 1.52μ. ύψους, με κοντά, μαύρα μαλλιά.
Με βάση αυτά τα ευρήματα, οι ανακριτές οδηγήθηκαν στα ελλείποντα πρόσωπα των τελευταίων 2 ετών. Ο κλοιός των ερευνών στένεψε στην εξαφάνιση γυναίκας που διέμενε στη Λάρνακα. Η εξαφάνιση αυτή έγινε τον Μάιο του 2018 και συγκεκριμένα την 4η Μαΐου. Η συγκεκριμένη γυναίκα (38 ετών) δηλώθηκε ως ελλείπον πρόσωπο μαζί με την 6χρονη τότε κόρη της. Στην περιγραφή αναφερόταν ότι είχε ύψος 1.53μ. περίπου και είχε κοντά, μαύρα μαλλιά.