Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Καίγεται η Κύπρος

Εκτός ελέγχου συνεχίζουν να μαίνονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι στην Επισκοπή και την Αυδήμου στη Λεμεσό.  Η πυρκαγιά στην Επισκοπή θεωρείται πλέον επικίνδυνη αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από κατοικίες του χωριού.


Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στις φλεγόμενες περιοχές σε μια προσπάθεια να κατασβέσουν τις πυρκαγιές.  Στην περιοχή Αυδήμου, μέρος του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού Πάφου έχει κλείσει για την τροχαία λόγω πυκνού καπνού. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχθεί και τα πτητικά μέσα.
Στην Παρεκκλησιά οι δυνάμεις πυρόσβεσεις έχουν κατασβέσει την πυρκαγιά.  Στην περιοχή παραμένουν μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τυχόν αναζωπυρώσεις..


Πάφος
Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15:00 το απόγευμα σε περιοχή της κοινότητας Χόλη, στην Επαρχία Πάφου. Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται κατοικίες στην Παρεκκλησιά από πυρκαγιά που μαίνεται εκτός ελέγχου.  Εκτός ελέγχου πυρκαγιά και στην Αυδήμου.
Η πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι. Σε λίγα λεπτά οι πύρινες γλώσσες έζωσαν τα σπίτια τα χωριού και οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης που έσπευσαν στην  περιοχή έδωσαν και δίνουν μάχη με τις φλόγες, γλιτώνοντας στο παρά πέντε τις κατοικίες του χωριού. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες η φωτιά όμως μαίνεται εκτός ελέγχου και παρά το γεγονός ότι για τη κατάσβεση της εργάζονται και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.
Εκτός ελέγχου μαίνεται επίσης πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις στην Αυδήμου.  Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή σε μια προσπάθεια περιορισμού και κατάσβεσης της φωτιάς. Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις και στην Επισκοπή Λεμεσού.
Όσον αφορά στην πυρκαγιά στην περιοχή του χωριού Χόλη, αυτή μαίνεται επίσης εκτός ελέγχου. Για την κατάσβεση της φωτιάς, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζιή, επιστρατεύτηκαν 6 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 2 οχήματα του Τμήματος Δασών και 1 του Ταμείου Θήρας.
Η κ. Κεμιτζιή δήλωσε πως η φωτιά στο πέρασμά της κατέκαψε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, ενώ οι προσπάθειες για την κατάσβεση της συνεχίζονται.

Τηλλυρία
Πυρκαγιά εξερράγη στην περιοχή Μύλος του Μαύρου, στη νεκρή ζώνη, στον Πύργο Τυλληρίας ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για να παραχωρηθεί σχετική άδεια για επέμβαση στη νεκρή ζώνη, από τα Ηνωμένα Έθνη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος η πυρκαγιά εξερράγη σήμερα, στις 16:45.Στην περιοχή κατευθύνονται ισχυρές δυνάμεις του Τμήματος Δασών ενώ έχουν κληθεί και πτητικά μέσα.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι γύρω στις 17:30 έχει εκραγεί και δεύτερη πυρκαγιά πλησίον της κοινότητας Πύργου  και οι δυνάμεις κατευθύνονται και προς τις δύο πυρκαγιές.




http://www.gazzettacy.com/index.php?xNav=page&id=6567&catid=9#sthash.H925XiY3.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: