Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Με άρωμα Ολυμπιονικών ο 5ος Διεθνής Αγώνας Κλειστής Κωπηλασίας



Οκτώ Έλληνες Ολυμπιονίκες και ένας Βαλκανιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας έρχονται στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στον 5ο Διεθνή Αγώνα Κλειστής Κωπηλασίας, ο οποίος θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των Λεμεσίων 2016, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, στις 15:00, στο Κλειστό Γήπεδο του Λυκείου Λινόπετρας στη Λεμεσό.
Ο αγώνας διοργανώνεται από το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό Action & Training και το CyAthletics και είναι εντεταγμένος στο επίσημο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κωπηλασίας FISA.


Οι Ολυμπιονίκες οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού για να συμμετάσχουν στο Limassol Indoor Rowing Challenge είναι οι Στέφανος Ντούσκος, Ελευθέριος Κόνσολας, Γιώργος Κόνσολας, Σπυρίδων Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής,  Σοφία Ασουμανάκη, Βασίλης Πολύμερος, Χρύσα Μπισκιτζή. Μαζί τους και ο βαλκανιονίκης και νυν προπονητής Κυριάκος Ζαρουλέας.

Μετά τον αγώνα θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα στους τρεις πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας. Στον ομαδικό αγώνα GYM CHALLENGE στην 1η ομάδα ανδρών και γυναικών θα δοθεί χρηματικό έπαθλο της τάξης των €250. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος στο κοινό που επιθυμεί να απολαύσει το  εντυπωσιακό αγωνιστικό θέαμα είναι ελεύθερη, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τη σελίδα Limassol Indoor Rowing Challenge στο Facebook ή τη σελίδα του αγώνα www.limassolrowing.com.

Η κλειστή κωπηλασία (Indoor Rowing) πρωτοεμφανίστηκε το 1981, όταν η εταιρία Concept2 σχεδίασε και κατασκεύασε την πρώτη "μηχανή" κωπηλασίας με στόχο την διατήρηση των αθλητών κωπηλασίας σε ψηλά αγωνιστικά επίπεδα κατά τους χειμερινούς μήνες, όπου η κωπηλασία στο νερό δεν θα ήταν εφικτή. Από τότε το συγκεκριμένο άθλημα εξελίχθηκε σημαντικά σημειώνοντας τεράστια ανάπτυξη.

Σήμερα διεξάγονται εκατοντάδες αγώνες κλειστής κωπηλασίας σε όλο τον κόσμο. Η κλειστή κωπηλασία με "κωπηλατοεργόμετρο" προσφέρεται για όλες τις ηλικίες, μικρούς και μεγάλους, χωρίς απαραίτητα να έχουν προηγούμενη εμπειρία στην κωπηλασία στο νερό.

Στην Κύπρο έχουμε αρκετούς αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, οι οποίοι διακρίνονται στο άθλημα της Κωπηλασίας, όπως ο Αριστοτέλης Ιωάννου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Άννα Ιωάννου, η Ανθούλλα Νέστωρος, ο Κλεάνθης Κλεάνθους και ο Αλέξανδρος Ζησιμίδης.

Τα Λεμέσια 2016 που φέτος στέλλουν το μήνυμα «Ναι στον Αθλητισμό, στο Όραμα και στην Ελπίδα!» θα διαρκέσουν μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.


Χορηγοί των Λεμεσίων: Medochemie, Delloite και HERCULES Trophies. Υποστηρικτές: Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, ΚΟΑ, Τράπεζα Κύπρου, ΚΟΑ και Totalserve Management. Την Προβολή της διοργάνωσης ανέλαβε η Avaton Communications.