Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Φανούλα Αργυρού 
ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ  ΔΡ.  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΔΗΣ.
 

Τον Αύγουστο του 2015 τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία στο Leeds (LeedsTeaching Hospitals NHS Trust) ξεκίνησαν μια πρωτοβουλία βράβευσης των επιτευγμάτων του προσωπικού των. Με το βραβείο ‘Αφανών  Ηρώων’ (UnsungHero award) και σ΄αυτή τους την πρωτοβουλία κάλεσαν τους πολίτες να προτείνουν τον αφανή τους ήρωα.
« Πιστεύουμε έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες εδώ στα  Πανεπιστημιακά μας Νοσοκομεία στο Leeds πολλοί εκ των οποίων κάνουν το έξτρα μίλι καθημερινά, είναι οι αφανείς μας ήρωες και πολλές φορές νοιώθουμε ταπεινωμένοι από την αφοσίωσή τους», δήλωσε η Εκτελεστική Λειτουργός των Νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και πρόσθεσε « Τα βραβεία θα είναι εις αναγνώριση των υπηρεσιών τους, και οι ασθενείς, οι οικογένειες των και η κοινότητα του Leeds, μπορούν να υποστηρίξουν όποιο μέλος του προσωπικού για το «Βραβείο Αφανούς Ήρωα».
Το συγκρότημα των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων στο Leeds  είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, με προσωπικό άνω των  15,000 στα επτά διαφορετικά τμήματά του.

Description: Description: Description: University of the Year
H Ιατρική  Σχολή του Πανεπιστημίου του Leeds επιλέχθηκε από τις εφημερίδεςThe Times και The Sunday Times ως το Πανεπιστήμιο του έτους 2017 στον κατάλογο του «Οδηγού Καλών Πανεπιστημίων»).

Στις 9 Νοεμβρίου 2015 ανακοινώθηκαν οι τρείς βραβευθέντες με απόφαση του κοινού και κατόπιν 600 υποψηφιοτήτων:
O Καθηγητής (Professor) Χειρούργος Ορθοπεδικός Δρ. Παναγιώτης Γιαννούδης, για την πρωτοποριακή του εργασία στον τομέα της Ορθοπεδικής στο Κέντρο Leeds Trauma Centre και για την ίδρυση της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης Day One Trauma Charity, που είναι η πρώτη τέτοια σε ολόκληρη τη χώρα.
O Επικεφαλής Νοσοκόμος Jon Pilkington τον οποίο επέλεξαν οι συνάδελφοί του  τόσο για την εξαίρετη εργασία του όσο και για τα ηγετικά του προσόντα σε ένα βαρυφορτωμένο τμήμα των Πρώτων Βοηθειών.
Ο Clive Eales αχθοφόρος, τον οποίο πρότεινε το προσωπικό για την ετοιμότητά του να εργάζεται πέραν του ωραρίου του στο Νοσοκομείο StJamess University Hospital.

Description: Description: Description: Image result for Professor Giannoudis
(Στη φωτογραφία ο Καθηγητής με την τιμητική πλακέτα ανά χείρας).
Τα συγχαρητήριά μας στους ‘Αφανείς ΄Ηρωες΄ των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων του Leeds, και οι οποίοι έλαβαν τα ειδικά των βραβεία σε τελετή που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Queens στο Leeds, καθώς επίσης και στο κοινό που τους τίμησε.
« Η Ελληνική και Αγγλική ιατρική κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο ειδικά στοLeeds με ευχαρίστηση άκουσαν την βράβευση του Καθηγητή Γιαννούδη με το Ειδικό Βραβείο του Αφανή ΄Ηρωα επιλεγμένου από το κοινό. Ο Καθηγητής είναι ευρύτερα γνωστός διεθνώς καθώς  υπηρέτησε ως Πρόεδρος  του InternationalOrthopaedics Societies, δίνει διαλέξεις σε όλα τον κόσμο από τις ΗΠΑ μέχρι την Αυστραλία και Αργεντινή αλλά υπεράνω όλων για την φιλανθρωπική του προσφορά προς τον συνάνθρωπό του.  Για όλους αυτούς τους λόγους είμαστε περήφανοι γι αυτόν καθώς και όλοι οι συμπατριώτες του στην γενέτειρα του Κρήτη»,  δήλωσε ο Δρ.  Αντώνης Θεοδωρίδης, ο οποίος εργάζεται στο ίδιο Νοσοκομείο με τον Καθηγητή Γιαννούδη.
Διάλεξη στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου       
Στις 18 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7.15 μ.μ.  Ο Καθηγητής Παναγιώτης  Γιαννούδης  της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Leeds θα δώσει διάλεξη στα αγγλικά, στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου.  Είσοδος ελευθέρα τηλεφωνική κράτηση όμως αναγκαία στο τηλέφωνο 0207 563 9835 ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος  εδώ - press@helleniccentre.org.  Διοργάνωση από το Ελληνικό Κέντρο.

Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος – Λονδίνο 22.10.2016