Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Φωτιά στην Παλιά Λευκωσία



Υπό πλήρη έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε εσωτερική αυλή λέσχης στην Παλιά Λευκωσία, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Αντρέα Κεττή, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ δήλωσε ότι οι πυροσβέστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά και σε άλλα εφαπτόμενα κτίρια.


Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Κεττής ανέφερε ότι ήταν πυρκαγιά σε γνωστή λέσχη στην οδό Λεύκωνος.

«Είχαμε την κλήση 0535 τα ξημερώματα και ανταποκριθήκαμε άμεσα με 5 οχήματα. Στις 0537 ήμασταν ήδη εκεί», είπε.

«Η πυρκαγιά ήταν στο χώρο της κλειστής πίσω αυλής και στο εστιατόριο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είχαμε πολλή έννοια λόγω της συνοχής των κτιρίων στην περιοχή, γιατί εφάπτονται το ένα στο άλλο, και ήταν υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών να περιοριστεί η πυρκαγιά στο χώρο της λέσχης».

Νομίζω ότι το καταφέραμε, είπε, προσθέτοντας ότι «ήταν πολύ περιορισμένες οι ζημιές στο διπλανό κτίριο».

Σε ερώτηση για τη ζημιά που προκλήθηκε στο κτίριο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά ανέφερε ότι «πρέπει να είναι αρκετές», προσθέτοντας ότι έγινε ωστόσο κατορθωτό να μην επεκταθεί σε ολόκληρο το κτίριο.

Η Πυροσβεστική, είπε, είχε τον έλεγχο της πυρκαγιάς γύρω στις 0658, προσθέτοντας ότι βρίσκονται ακόμη εκεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση όλων των εστιών.

Ερωτηθείς αν έχουν γίνει οποιεσδήποτε προκαταρκτικές εξετάσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς ο κ. Κεττής εξήγησε ότι αφού γίνει η πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς, τότε θα καταστεί εφικτό να αρχίσουν και οι έρευνες.


κυπε