Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Κύριε Σιζόπουλε, πού πήγε το ‘απεταξάμην την διζωνική’;

Φανούλα Αργυρού

Ακούσαμε σήμερα (5.10.2016) δύο ειδήσεις που ξεχωρίζουν. Η μία είναι δήλωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου ο οποίος είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάζεται "να άγεται και να φέρεται" από την τουρκική πλευρά, της οποίας οι σχεδιασμοί φαίνεται να υλοποιούνται.
Έχει απολέσει την πρωτοβουλία των κινήσεων στις διαπραγματεύσεις και έχει καταστεί ουραγός των εξελίξεων.

Η δεύτερη είναι από τον ‘αντιδιζωνικό’ Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ο οποίος εξερχόμενος από το γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης δήλωσε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να υπερβούν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις και να στηρίξουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε αυτή την κρίσιμη φάση του Κυπριακού, ώστε να αποφευχθούν λάθη και να αντιμετωπιστούν τυχόν κίνδυνοι. Αυτό θεωρούμε ότι είναι όχι απλώς μια πολιτική υπευθυνότητα αλλά μια πατριωτική στάση την οποία η ΕΔΕΚ ανέκαθεν τήρησε και θα συνεχίσει να τηρεί”, είπε, και κάλεσε παράλληλα, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να είναι πολύ προσεκτικός και να αξιοποιεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις πολιτικές δυνάμεις.
Μα τι συμβαίνει στη χώρα του παραλόγου και της μπανανίας. Πού πήγε άραγε το ‘απεταξάμην την… διζωνική’ του κ. Σιζόπουλου που πέρσι έκανε άνω κάτω την ΕΔΕΚ, και τώρα βρέθηκε με 180ο μοίρες στροφή στο διζωνικότατο και βάλε πλευρό του Προέδρου Αναστασιάδη για λόγους … πατριωτισμού; Του είπε καθόλου ο Πρόεδρος και οι διαπραγματευτές του και ο εγκάθετος του Αττίλα Ερτογάν ότι εγκατέλειψαν την τουρκο-βρετανική διζωνική και όχι μόνο και διαπραγματεύονται ενιαίο κράτος;  Ακόμα σήμερα ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρουσιάζεται  "να άγεται και να φέρεται" από την τουρκική πλευρά! 

Φ.Α