Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Στα ύψη και σήμερα η θερμοκρασία στην Κύπρο



Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά χαµηλή πίεση αναµένεται να επηρεάσει παροδικά την περιοχή την Τρίτη.


Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς και τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα παράλια και στους 21 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά κατά τις αυγινές ώρες αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και αρχικά τοπικά µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα παραµείνει λίγο ταραγµένη στα προσήνεµα, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη αναµένεται να πέσουν τοπικές βροχές ή και µεµονωµένες καταιγίδες µετά το µεσηµέρι. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα εµφανίζονται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Τετάρτη, ενώ την Πέµπτη δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.