Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα στην Κύπρο



Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.


Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, το απόγευμα όμως θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά στα νότια και τοπικά στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νότια και τοπικά στα δυτικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα παράλια και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.



Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τις αυγινές κυρίως ώρες αναμένεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου τοπικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.



Την Κυριακή αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται από νωρίς το πρωί αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο για μεμονωμένη καταιγίδα, σε κάποιες ορεινές περιοχές, στο εσωτερικό και στα βορειοανατολικά, κυρίως μετά το μεσημέρι. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη.



Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, τοπικά όμως θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όμως κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές κυρίως νεφώσεις.


Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο.