Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα



Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής η ξαφνική ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την πόλη, μετατρέποντας μέσα σε λίγα λεπτά τους δρόμους σε ποτάμια.


Μέσα σε λίγη ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 70 κλήσεις για πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές, για απεγκλωβισμούς πολιτών από ασανσέρ, καθώς σημειώθηκαν ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος, και για αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ακόμη και στο ύψος του Ζαππείου Μεγάρου, στο κέντρο της Αθήνας, πτώση δέντρου προκάλεσε τη διακοπή της κυκλοφορίας για λίγη ώρα και την ακινητοποίηση του τραμ. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στις περιοχές της Καλλιθέας, του Πειραιά, του Χαϊδαρίου, του Αγίου Δημητρίου και στο Δήμο Αθηνών.

Παράλληλα συνεχίζεται η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής τη δυτική Ελλάδα με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα.

Στην Πάτρα, τρεις οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής και εταιρειών οδικής βοήθειας. Στην πόλη του Πύργου έχουν πλημμυρίσει κεντρικοί δρόμοι και έχουν πέσει πολλά δέντρα. Σοβαρές είναι οι πλημμύρες και στον κάμπο της Βουπρασίας στον νόμο, ενώ υπάρχουν μεγάλες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις βόρειες περιοχές.

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας και από το νησί της Κέρκυρας, όπου είναι καταρρακτώδεις οι βροχές και θυελλώδεις οι άνεμοι από το μεσημέρι της Παρασκευής. Τουλάχιστον ένας οδηγός χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί από το όχημά του από την Πυροσβεστική, δεκάδες δέντρα έχουν πέσει, σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Ανάλογο το σκηνικό στο νησί της Ζακύνθου, όπου πέρασε και ανεμοστρόβιλος.



κυπε