Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016

Ακατάλληλο προϊόν στην Κυπριακή αγοράΤο Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, έχουν λάβει σχετική γνωστοποίηση από την αρμόδια Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για κυκλοφορία μη ασφαλούς κονσερβοποιημένου αραβόσιτου οργανικής καλλιέργειας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, πρόκειται για κονσερβοποιημένα αραβόσιτα οργανικής καλλιέργειας με την εμπορική επωνυμία Suma Organic sweetcorn και Biona Organic sweetcorn με ανάλωση κατά προτίμηση πριν από τις 31 Αυγούστου, 2019 σε μεταλλική κονσέρβα και χώρα προέλευσης τη Γαλλία.

Αναφέρει ότι τα προϊόντα αυτά δεν έχουν υποστεί επαρκή αποστείρωση, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η μικροβιακή ασφάλειά τους, με πιθανό κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης αν καταναλωθούν. Τα επηρεαζόμενα προϊόντα μπορεί να παρουσιάζουν επίσης δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν επειδή είναι δυνατόν κάποια ποσότητα των συγκεκριμένων προϊόντων να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στους χώρους απ’ όπου τα αγόρασαν.kype